La nit de divendres a dissabte, la millor per veure la pluja d'estels Gemínids
Es poden arribar a veure fins a 150 meteors a l'hora
Ja fa dies, aquesta setmana, que es veuen caure estels al cel nocturn: es tracta de la coneguda pluja d'estels del mes de desembre anomenada Gemínids, perquè el seu radiant, la zona del cel d'on aparentment provenen els meteors, se situa a la constel·lació de Gèminis.
If your nights are clear this week, you might have prime viewing of the annual Geminid #meteorshower one of the best shows during the "season of lights." The #geminids will peak DEC 13th-14th, and we may be able to witness up to 120 meteors per hour that's a lot! December is pic.twitter.com/UALR0O8JEG
Dr. Buzz Aldrin (@TheRealBuzz) December 10, 2024
Aquest any 2024, el pic del Gemínids es produirà la nit del 13 al 14 de desembre. En condicions ideals, podríeu veure fins a 150 meteors per hora.
PASS IT ON: The Geminids Meteor Shower peaks Friday night through the predawn hours of December 14th. Up to 120 meteors will be possible per hour with occasional fireballs! #MeteorShower #Space pic.twitter.com/7v5wEcbGun
Mark Tarello (@mark_tarello) December 10, 2024
En aquesta ocasió hi ha un problema per aconseguir veure'n tants, i és que la Lluna estarà gairebé plena, amb un 97% de la seva superfície il·luminada, i la seva resplendor farà més difícil veure els Gemínids més tènues.
Els Gemínids són visibles des de qualsevol lloc de la Terra, però els observadors de l'hemisferi nord en tindrem una millor visió. Les persones que vulguin gaudir de la pluja de meteorits des de l'hemisferi sud en podran veure menys, ja que el punt radiant queda molt avall a l'horitzó.
December 13-14: Best time to see the Geminids ✨
Star Walk (@StarWalk) December 12, 2024
In 2024, the Geminids' peak will occur on the night of December 13-14. Under ideal conditions, you could see up to 150 meteors per hour.
🌝 Unfortunately, during the peak night, the Moon will be 97%-illuminated, so its light will pic.twitter.com/T271KOeixf
Com es poden veure els Gemínids?
Sigueu on sigueu del planeta, comenceu a mirar el cel després de la mitjanit: els Gemínids semblen irradiar des de la constel·lació de Bessons, prop de la brillant estrella Castor. Però no s'ha de mirar directament cap a la constel·lació de Bessons; de fet, és millor mirar una mica de costat per veure els meteors amb cues més llargues.
Dilated Eye Exam:
Laurel Coons 🧬🧬🧬 (@LaurelCoons) April 17, 2018
👁Drops placed in each eye widen the pupil, which is the opening in the center of the iris (the colored part of the eye)
👁Dilating the pupil allows more light to enter the eye
👁Can view tissues at the back of the eye (retina, optic nerve, macula) pic.twitter.com/882MV7a4Mn
El perquè d'aquest fet és que el punt de màxima visió de la llum dels nostres ulls, la màcula, està lleugerament descentrat respecte de l'eix de visió directa de la mirada.
- ARXIVAT A:
- Meteorologia