La tempesta tropical Trami, també anomenada Kristine, provoca estralls a les Filipines

Actualitzat

Almenys 26 persones mortes i més de 150.000 que han hagut de marxar de casa seva, aquest dijous, són els efectes coneguts fins al moment de l'arribada de la tempesta tropical Trami aquest dijous.

Tot i tractar-se només d'una tempesta tropical, el Trami ha estat classificat com a tempesta violenta, ja que ha anat acompanyada de precipitacions molt intenses i torrencials a l'illa de Luzon, que han provocat inundacions molt generalitzades i esllavissaments.

Els vents han arribat a superar els 95 km/hi ha travessat zones muntanyoses on les avingudes d'aigua han estat molt perilloses.

La tempesta tropical Trami va fer la seva arribada a les Filipines la tarda d'aquest dimecres passat (hora nostra). Els seus efectes ja s'havien deixat sentir les hores anteriors a l'arribada.

El govern va tancar escoles i serveis públics a l'espera de l'arribada del gruix de la pertorbació per l'illa de Luzon.

Abans de l'arribada del gruix de la tempesta tropical, ja hi va haver almenys una víctima mortal per la caiguda d'un arbre a la província de Masbate, i també diverses persones desaparegudes.

La tempesta tropical Trami, que localment rep el nom de Kristine, va entrar pel nord-est de la província d'Aurora amb vents de 85 km/h i cops de vent que superen els 105 km/h. Els pronòstics donen acumulacions de precipitació que podrien superar els 200 litres per metre quadrat en un dia.

La tempesta tropical ha recorregut una de les zones més vulnerables de les Filipines i s'encaminarà cap a Vietnam i l'illa de Hainan.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut