Costa de Bombai (APTN)

L'augment del nivell del mar a Bombai amenaça més de deu milions de persones

Actualitzat

Un dels grans reptes que planteja l'escalfament global és l'augment del nivell del mar. Onze de les quinze ciutats més grans del món es troben al llarg de les costes. Nova York, Miami, Rio de Janeiro, Xangai, Manila, El Caire... totes han de fer front a una amenaça que afectarà desenes de milions de persones. Només en el cas de Bombai ja serien més de deu milions.

D'acord amb les projeccions dels experts en clima, un augment de 4 ºC de la temperatura global podria deixar mig submergits alguns monuments emblemàtics com ara la Porta de l'Índia. Aquesta seria la projecció segons la modelitza Climate Central.

Bombai té més de vint milions d'habitants. L'espai és limitat i car, i el creixement econòmic fa que hi arribin grans quantitats d'immigrants que viuen en assentaments il·legals a tot arreu, en molts casos molt a prop del mar. Ells serien els primers damnificats. S'estima que almenys el 5% de la població es veuria afectada immediatament per la pujada del nivell de les aigües.

La ciutat està protegida per un factor natural: els seus manglars al llarg de la costa del mar Aràbic. Aquests boscos, que queden submergits per complet durant la marea alta, són densos i serveixen com a barreres naturals. Però els ecologistes adverteixen que els manglars han disminuït de grandària a causa de la invasió de construccions i infraestructures.

Actualment, la ciutat ja s'inunda durant l'estació del monsó plujós. Tot i això, els experts diuen que no hi ha un pla d'acció o mesures preventives preses per les autoritats de l'Estat. La ciutat segueix creixent, amb edificis alts i noves construccions a tot arreu. Ambientalistes i activistes pressionen les autoritats perquè planifiquin tenint en comte el canvi climàtic, a fi d'evitar un cost enorme en el futur.

 

 

 

AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut