Pluja a la Garriga (Marc Solé)

L'episodi de pluja, general però efímer, deixa registres de més de 50 mm

Els màxims de precipitació s'han registrat en punts del prelitoral i de la Catalunya Central
Gori Masip Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

Puntual ahir a la tarda, o fins i tot una mica abans del previst, la pluja va fer acte de presència de manera feble en molts sectors de Catalunya, i va deixar el terra moll. Era el preludi d'una pluja més continuada i moderada que ens esperava de cara a la nit i matinada.

Pluja moderada, però continuada

En un grau o un altre, durant les últimes hores ha acabat plovent a tot Catalunya. És cert que en el cas de les Terres de l'Ebre els registres han estat més aviat minsos, han quedat per sota dels 10 mm al Baix Ebre o al Montsià. En canvi, en punts del Penedès, l'Anoià, la Conca de Barberà, el Vallès o Osona els registres s'han acostat a la barrera dels 50 litres per metre quadrat, o l'han arribat a superar.

Pluja acumulada entre dimecres i dijous
 

Una pluja molt ben caiguda

Cal destacar que ha estat un episodi sense cap descàrrega elèctrica, ni un sol llamp detectat per la Xarxa de Radars del Servei Meteorològic de Catalunya. Com que ha plogut durant les hores nocturnes, bona part de Catalunya només veurà el terra moll a primera hora del matí, però gràcies a les imatges que ens feu arribar queda constància de l'aigua caiguda en diversos indrets del país.

Encara que la pluja ja hagi anat de baixa, les rieres i els cursos fluvials menors encara poden baixar amb bon cabal durant la primera meitat d'aquest dijous, com a resposta a les precipitacions que han anat descarregant a les últimes hores. Un fet que ja es va donar ahir a la tarda en rius com el Sec, al seu pas per Cerdanyola del Vallès.

 

Adeu a les precipitacions

Durant aquest matí de dijous el cel anirà quedant net de núvols arreu, amb l'entrada del vent de tramuntana i de mestral. Sí que fins a mig matí quedaran alguns núvols baixos fruit de la mateixa humitat. També alguns núvols baixos quedaran retinguts al vessant nord del Pirineu, entre l'Aran i el Pallars.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut