Edifici de l'ONU a Suïssa (Reuters) (Edifici de l'ONU a Suïssa (Reuters))

Les Nacions Unides adverteixen que els plans actuals per limitar l'escalfament global a 2ºC són insuficients

Les Nacions Unides adverteixen que les promeses actuals de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle no són suficients per limitar l'escalfament global a 2ºC per aquest segle
Alberto Alcántara Actualitzat

Els plans actuals d'uns 150 països per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle no són suficients per limitar l'augment de la temperatura global a 2ºC per aquest segle, una xifra que suposa l'inevitable mal menor. Aquesta és la conclusió del sisè informe anual del Programa de Medi Ambient de les Nacions Unides (PNUMA), que arriba poc abans de la decisiva cimera del clima que se celebrarà a París del 30 novembre a l'11 desembre.

L'informe ha analitzat l'impacte de les polítiques climàtiques dels països que han de signar aquest acord climàtic mundial. Segons l'estudi, les emissions de gasos d'efecte hivernacle el 2030 encara podrien superar en 12 milions de tones el nivell necessari per mantenir l'escalfament global dins del llindar de 2ºC previst pels científics per evitar els efectes més devastadors del canvi climàtic antropogènic.

Les mesures que hi ha damunt la taula actualment no són suficients per complir l'objectiu, però els científics també apunten quin ha de ser el camí per arribar a aquest valor desitjat: l'eficiència energètica, la tendència a l'energia renovable i el pas a una "economia baixa en carboni", el que comporta un canvi en la manera de consumir.

Per mantenir-se dins del límit de dos graus, els nivells d'emissions globals no ha de superar els 42 milions de tones el 2030. Les nacions més pobres, que podrien ser les més vulnerables al canvi climàtic, han demanat als negociadors que no abandonin l'esperança de limitar l'augment de temperatura per sota dels 1,5ºC.

AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut