Les volves de neu cauen amb ganes a Tarragona ciutat

Feia 13 anys que no es veia nevar amb aquestes volves, probablement, a falta d'una consulta d'arxiu climàtic més acurada

Francesc MauriActualitzat

No és el gruix de Begues, amb prop de 10 cm; no és el gruix de Vallvidrera, amb prop de 5 cm, però és el mèrit de la ciutat de Tarragona, amb una nevada "aparatosa" cap a les 7 del matí amb uns flocs que feien goig. Estem pendents d'afinar la consulta amb els arxius climàtics pertinents de Meteocat per trobar-ne una de semblant i, molt probablement, ens hem de remuntar a la nevada del 8 de maig del 2010, és a dir de fa 13 anys. S'ha vist nevar fins a cota zero, arran de platja i sobre les embarcacions de pesca. Imatges de Marc Albiol.

I per a les pròximes hores

La previsió indica alguns ruixats de neu fins a cota zero durant les primeres hores de la tarda entre el Maresme i el Garraf. Pot agafar per sobre dels 200 m i deixar gruixos d'entre 2 i 5 cm per sobre dels 400 m.

Aquesta nit i matinada es podria reproduir i estendre més la nevada al litoral i prelitoral de Barcelona i nord de Tarragona amb les mateixes cotes esmentades per a aquesta tarda.

Les nevades a Tarragona durant el segle XXI són:

  • 2001 - 2 cm
  • 2010 - 1 cm
  • 2023 - poc important
ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut