L'huracà de categoria 1 Oscar es dirigeix al sud de Cuba

Alberto AlcántaraActualitzat

L'huracà de categoria 1 Oscar es mou en direcció a Cuba. L'ull del sistema tropical tocarà terra la nit de diumenge o matinada de dilluns per l'extrem sud de l'illa. Abans, pot passar pel bell mig de l'illa Gran Inagua, a les Bahames. És el quinzè sistema tropical amb nom i el desè huracà de la temporada atlàntica.


El Centre Nacional d'Huracans (NHC) monitoritza els huracans en aquesta regió de l'Atlàntic. Segons l'informe de diumenge al matí, l'Oscar estava situat a 65 quilòmetres de Great Inagua i a 550 quilòmetres de Camagüey.

L'Oscar portava vents sostinguts de 140 km/h i tenia una pressió central de 987 hPa. Es desplaçava cap a l'oest a uns 17 km/h.

Evolució prevista

Aquest dissabte, l'Oscar va evolucionar ràpidament i de manera sorprenent, de depressió tropical a huracà de categoria 1.

 

 

Si tot va com està previst, mantindrà la categoria 1 fins que toqui terra a Cuba. Després, pot recular i avançar un altre cop cap a l'arxipèlag de les Bahames.  Aquesta és la trajectòria prevista, segons dibuixa el portal Tropical Storm Risk.

Trajectòria prevista per a l'huracà Oscar(Tropical Storm Risk)


A banda dels vents huracanats en les zones d'influència d'aquest sistema tropical, es calcula que pot deixar entre 100 i 150 mm, amb pics aïllats de 200 mm a l'est de Cuba, i entre 50 i 100 mm a les Bahames. La sobreelevacio meteorològica del nivell del mar pot provocar que l'aigua pugi entre 0,6 i 1,2 metres sobre el nivell normal al sud-est de les Bahames, i entre 0,3 i 0,9 metres a Cuba.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut