Imatge del Milton (Zoom Earth)

L'huracà Milton arriba a la màxima categoria i posa rumb a Florida

Néstor GómezActualitzat

L'huracà Milton, està previst que toqui terra a la zona de Florida de cara a la propera mitjanit, hora local. La seva aproximació va fer tancar ja aquest dimarts l'aeroport internacional de Tampa, amb la suspensió de les seves operacions fins que sigui segur un cop hagi passat l'amenaça de l'huracà.

Així es veia l'huracà Milton des de Cancún, a Mèxic, la matinada de dimarts. De moment l'huracà està passant per davant de la costa de la Península de Yucatán.

Florida, sense recuperar-se del pas de l'huracà Helene de fa dues setmanes, ara ja es prepara per a l'arribada del Milton, que arribarà amb categoria 4 segons les darreres previsions.

L'huracà Milton ha arribat a categoria 5 en un temps rècord. S'ha enfortit més ràpid del que s'esperava i ha assolit la màxima categoria d'huracans segons l'escala Saffir-Simpson, amb vents sostinguts de 257 km/h, segons el Centre Nacional d'Huracans (NHC). Durant les últimes hores, abans d'arribar a Florida, primer ha passat paral·lel a la costa nord de la península de Yucatan, ben a prop de Mérida, amb màxima energia.

Els vents destructius, la pujada del nivell del mar i les pluges intenses s'esperen per a les darreres hores de dimarts i per a la matinada de dimecres, hora nostra.

Davant d'aquesta situació tan perillosa, l'Aeroport Internacional de Tampa i de St. PeteClearwater no estaven operatius dimarts. En canvi, encara continuaven oberts els d'Orlando i Miami, si bé la seva activitat anirà en funció de l'evolució de l'huracà. Sense temps de recuperar-se de les destrosses de l'huracà Helene de finals de setembre, que va deixar almenys 230 morts, ara Florida es prepara per a l'evacuació més gran des de 2017.

 

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut