Primers efectes de l'arribada de l'exhuracà Kirk a la península Ibèrica

Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

Imatges de les xarxes socials de les destrosses a Valladolid, on el vent ha arrencat del tot el sostre d'un edifici situat davant de l'estació de trens. No hi ha hagut danys personals, però diversos vehicles han quedat destrossats sota l'estructura del sostre. L'Ajuntament ha decidit tancar el parc municipal Campo Grande a causa de les ventades.

Ja no es tracta d'un huracà, ni tan sols d'una borrasca extratropical, però les restes del que ha estat huracà Kirk, ara una borrasca potent que travessarà la península Ibèrica, ja provoquen destrosses i problemes importants a Galícia i Portugal. És el cas de Castro de Vigo, on les ventades han fet caure molts arbres. Les ventades han arribat a la ciutat als 123 km/h al port de Vigo. Al municipi de Castro Vicaludo s'ha arribat fins als 148 km/h.

Els llums de Nadal, que ja estan posats a Vigo, han patit els efectes de les ventades.

Les pluges també han caigut amb força i intensament en alguns indrets com Outes, on s'han inundat alguns carrers. A Outes hi han caigut 66 litres per metre quadrat, però altres observatoris de la zona han donat fins a 90 litres per metre quadrat.

També a Portugal, les ventades han estat molt importants i han provocat la caiguda de molts arbres.

A Braga, la caiguda d'arbres ha estat molt important, amb ventades superiors als 70 km/h i precipitacions de 73 litres per metre quadrat.

L'agricultura també ha patit els efectes de l'exhuracà: a Armamar i Moimenta da Beira la destrossa ha estat notable.

Les ventades han provocat problemes a l'aeroport de Bilbao, on les ventades han arribat als 121 km/h. A Vitòria han arribat als 115 km/h, i a Donostia, a 111 km/h.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut