
Recomanacions de llibres de méteo, canvi climàtic, astronomia i natura
Des de la secció del Temps de 3Cat us acostem uns quants llibres que són novetats i d'altres de clàssics per a vosaltres o per regalar a una persona amant a la meteorologia, amb ganes de ser més sostenible i per prendre consciència mediambiental sobre les repercussions de l'escalfament del planeta o per veure més amunt dels núvols, els estels i planetes.
Méteo i més...
"Aigua. Un recurs vital", de Gemma Puig
Mirem l'aigua d'una manera diferent. A banda de saber que és vital per a la vida, també és fonamental dintre dels processos de fabricació i creació d'objectes i aliments. És un consum d'aigua que no veiem i que desconeixem. La Gemma Puig ens ofereix una altra dimensió de l'aigua desconeguda, posa xifres al consum d'aigua per crear objectes, ens mostra el canvi que ha de seguir l'agricultura i fa que tinguem consciència de l'aigua que tenim i de la que no tenim.

"Veig, veig! Quin temps fa?", de Cristina Losantos
Si voleu entrar en el món de la meteorologia de manera amena i divertida per a la canalla aquest és un llibre ideal. No només descobrireu el temps i els diferents fenòmens meteorològics sinó que proposa trobar personatges.

"Episodis meteorològics singulars. Segles XIX i XX. Manresa i la Catalunya Central", de Joan M. Serra
La nostra memòria només ens fa recordar els fenòmens més colpidors que hem viscut, però de vegades n'oblidem d'altres. És a través d'un treball de recerca que Joan M. Serra ens acosta els fenòmens meteorològics més destacats dels darrers dos segles a la Catalunya Central que han ocasionat grans danys personals i materials.

Canvi climàtic
"Cambio climàtico en España"
Les tres màximes autoritats en canvi climàtic a Espanya, Jorge Olcina, Roberti Serrano i Javier Martín, ens presenten els efectes de l'escalfament del planeta amb proves i amb fonament, a la vegada que ens dibuixa el panorama i les diferents perspectives de futur que seran clau i condicionaran les polítiques públiques i accions per part de la ciutadania al llarg d'aquest segle.

"Cuits pel clima", de Lorena Farràs i Francesc Reguant
La temperatura del planeta puja any rere any i afecta la producció d'aliment al mateix temps que la població augmenta i els recursos són els que són. Davant d'aquesta situació, aquí trobareu propostes de solucions que es complementen amb casos reals.

Astronomia
"Estels al cel, astronomia per a tothom", d'Inés Dibarboure
Sortim de l'atmosfera que ens envolta el dia a dia i trobem un indret fosc per mirar més enllà dels núvols, veure els estels, els planetes i les constel·lacions. Aquest és un bon manual per aprendre a mirar el cel des del principi, és a dir, adreçat a qui vol descobrir el cel nocturn i saber llegir aquesta part del coneixement a què molts hem donat l'esquena.

"Hi ha algú allà fora?", de Joan Anton Català
Els avanços científics de la tecnologia d'aquest segle han permès un aprofundiment més gran del que ja coneixem i posar el límit del coneixement de l'espai un mica més enllà. A la vegada, de manera cíclica apareix la pregunta de si hi ha vida més enllà del nostre planeta. Joan Anton Català ens mostra els límits del coneixement, de la possibilitat de trobar vida i com aquesta es pot desenvolupar i en quines atmosferes.
