Rescat de muntanya amb condicions extremes a Osca

Actualitzat

Diumenge al matí la Guàrdia Civil va rescatar dos esquiadors que van quedar atrapats enmig del torb a més de 2.000 metres d'alçada al Pirineu d'Osca.

Les imatges mostren les grans dificultats de treball de l'equip de rescat sota condicions de meteorològiques extremes de vent, fred, mala visibilitat i alt risc d'allaus. Coses tan senzilles com pujar una cremallera d'una jaqueta, a alta muntanya amb temps sever calen més de dues mans i algun minut.

Dissabte, els esquiadors van ser sorpresos per la intensa nevada i el fort vent, fora del domini de l'estació d'esquí d'Astún, en un lloc de difícil accés. El Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya (GREIM) de la Guàrdia Civil va anular dissabte al vespre el rescat per la manca de visibilitat i en valorar positivament la situació i estat de salut dels esquiadors. Els esquiadors van passar la nit en un cau refugi, fet amb el casc, per protegir-se de la nevada i del vent. A les 7 del matí de diumenge es reprenia el rescat que, encara amb forts vents i alt risc d'allaus, han pogut arribar al lloc dels dos esquiadors. Després de ser hidratats i abrigats, el rescat ha acabat cap a les 10 del matí.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut