Tempesta amb mànegues marines a Barcelona

Alberto AlcántaraActualitzat

Seguim sota els efectes d'una dana i d'un episodi de precipitacions que ens ha portat una sorpresa aquest matí de diumenge. Una tempesta molt local, formada per la convergència de vents davant de la ciutat de Barcelona, que ha descarregat amb intensitat i ha vingut acompanyada d'almenys quatre mànegues marines, segons ens confirmava l'expert en tornados Oriol Rodríguez.

Tempesta amb mànegues marines a Barcelona (Sònia Garcia)

Molts observadors atents han reportat les mànegues i han compartit imatges per la xarxa "X".

 

 

 

La tempesta es veia perfectament dibuixada a la imatge del radar del Servei Meteorològic de Catalunya. Ha evolucionat lentament, i ha tocat terra pel sud de la ciutat. Una altra tempesta molt potent se situa davant de la costa del Tarragonès. 

 

 

La pluja a Barcelona ha anat per barris, i s'han registrat 27 mm a la zona del Port de Barcelona, 13 mm a la Zona Universitària, uns 5 mm a Can Bruixa, uns 3 mm a l'Observatori Fabra, 2 mm al Tibidabo, i 0,5 mm al Raval. 
 


Més pluja cap al sud

La previsió no exclou fenòmens locals i dispersos com aquesta tempesta a Barcelona, però el gruix de la pluja de diumenge es preveu a les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona.
 

La pluja d'avui permetrà, en alguns casos, incrementar els registres d'un episodi que ha acumulat fins a 100 mm des de divendres.
 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut