Deu llibres del temps, el clima, el cel i la Terra per Sant Jordi, 2019

Néstor Gómez Actualitzat

Tot just després de Setmana Santa, sense encara haver-nos acabat la mona de Pasqua, arriba Sant Jordi. Des de la secció del temps us acostem a unes quantes novetats dels darrers mesos i us recomanem aquests llibres de meteorologia, canvi climàtic, observació del cel i de consciència mediambiental:

  • "El temps a la maleta" de Mònica Usart, Brigde. Un viatge pel món a la recerca dels climes i el temps més extrems, aquells en què només trobaràs els amants de la meteorologia.
  • "3 nits de torb i 1 Cap d'Any" de Jordi Cruz, de Símbols Editors. L'hivern de l'any 2000 va acabar amb tragèdia per l'aparició del temut torb a la zona del Balandrau. La situació que es van trobar els muntanyencs i les condicions infernals del temps. Escolta l'entrevista a Jordi Cruz dins el programa MeteoMauri.
  • "La nevada del segle" de Daniel Venteo, d'Efadós. Recull fotogràfic de la nevada més gran nevada del Nadal de 1962 amb imatges inèdites. Escolta l'entrevista a Daniel Venteo dins el programa MeteoMauri.
  • "Climes i temps del País Valencià" de Jorge Olcina i Enrique Moltó, de Publicacions Universitat d'Alacant. El temps i els trets característics i singulars de tot el territori del País Valencià. Hi trobareu dades climàtiques i reflexions sobre el futur que s'aproxima.
  • "Meteorología básica para drones" de Francesco Padovano, de l'editorial Paraninfo. Per treure el màxim profit de les espectaculars imatges que ens ofereixen els drons en el món de la meteorologia.
  • "Guia d'observació del cel per a nois i noies" de Joan Anton Català, de Cossetània Edicions. Una manera diferent i agradable de mirar el cel, i amb els ulls dels més jove. Per mirar els estels, quedar bocabadat amb l'espectacle nocturn de les estrelles i identificar el que observem.
  • "Guía del movimiento de transición" de Juan del Río, de l'editoral Catarata. Una manera propera d'explicar el que podem fer nosaltres, com a individus. La transició energètica, la transició de les ciutats i de les cases, serà el que nosaltres vulguem. Aquí en teniu idees i eines, per passar a l'acció.
  • "Plastic detox" de José Luis Gallego, de Cúpula. La reducció dels plàstics està a les nostres mans. No cal ser extremista per reduir-ne la quantitat que generem, però amb unes idees que ens proposa Gallego, veureu com el cubell groc de casa s'omple més lentament. Escolta l'entrevista a José Luis Gallego dins el programa MeteoMauri.
  • "Por qué las mujeres salvarán el planeta" de l'editoral Rayo Verde. És un recull d'escrits i entrevistes a més de 20 veus dels moviments feministes i ecologistes, que posen l'accent en la voluntat transformadora del planeta, sobretot en el canvi climàtic.
  • "Y vimos cambiar las estaciones" de Philip Kitcher i Eveleyn Fox Keller, d'Errata Naturae. Aquests dos científics de renom ens mostren una manera diferent de conèixer la realitat de l'escalfament del planeta a partir de diàlegs socràtics.
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut