Foto d'arxiu de l'exterior de l'RCDE Stadium
Espanyol

17 detinguts per una baralla multitudinària abans de l'Espanyol-Oviedo del play-off d'ascens

Els fets van passar abans del partit prop de l'RCDE Stadium, quan un grup de seguidors radicals de l'Oviedo es va trobar amb aficionats espanyolistes

Redacció Esport3Actualitzat

La Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra van detenir ahir disset persones acusades de participar en una baralla tumultuària abans del partit entre el RCD Espanyol i el Real Oviedo, el 23 de juny a Cornellà-el Prat, de tornada del play-off d'ascens a Primera Divisió. L'Espanyol, que havia perdut l'anada (1-0), va capgirar l'eliminatòria (2-0) i va tornar a Primera gràcies a aquell resultat. 

Els fets es van produir al voltant de les cinc de la tarda al passeig dels Ferrocarrils de Cornellà entre membres de les dues aficions, segons han informat aquest dimarts els dos cossos policials.

Els seguidors radicals de l'Oviedo es trobaven a la plaça de la Sardana del mateix municipi i, durant el seu recorregut pel passeig dels Ferrocarrils en direcció a l'estadi de l'Espanyol, es van trobar de manera casual amb aficionats de l'equip local.

A la baralla van fer servir tot tipus d'objectes contundents i mobiliari com ampolles, cadires, gots o copes, i van trencar material dels bars de la zona. Les agressions es van estendre pels voltants, cosa que va afectar la zona del centre comercial proper, on hi havia altres persones no vinculades a la cita esportiva.

Diversos ferits i danys materials

Com a conseqüència d'aquests aldarulls, alguns dels participants van resultar ferits, el més greu un aficionat de l'Oviedo amb trencament de peroné i un trau al cap. Hi va haver més persones que van patir lesions però no van voler ser ateses pels serveis mèdics per no ser identificades.

Després de la investigació policial, conjunta entre la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra, van aconseguir identificar gran part dels implicats en la baralla tumultuària.

Durant aquest dimarts han passat a disposició del jutjat d'instrucció 1 d'Oviedo (Astúries) cinc dels detinguts, contra els quals s'ha dictat la mesura cautelar de allunyament de l'estadi Nuevo Carlos Tartiere durant tot el dia en què se celebrin partits de futbol.

L'operació, dirigida pel jutjat d'instrucció número 3 de Cornellà, s'emmarca en les investigacions que realitzen les forces de seguretat per lluitar contra la violència a l'esport. La investigació ha comptat amb la col·laboració de LaLiga, que s'ha personat com a acusació particular en el procés judicial. 

Anar al contingut