El Camp Nou s'ha tornat a citar amb la història (@FCBfemeni)

91.648: el Barça torna a batre el rècord de públic en un partit de futbol femení

Aquest cop, la marca s'ha aconseguit sense retard perquè la gran majoria d'espectadors ja eren a l'estadi en el moment de començar el matx. Els dos partits de futbol femení amb més espectadors "in situ" de la història, doncs, són dos duels del Barça al Camp Nou
Jordi Sunyer Capella Actualitzat

Una altra rebuda massiva i la notícia que havien quedat molt poques entrades per vendre ja esbossava un Camp Nou imponent, molt més que en l'infaust duel masculí contra l'Eintracht fa vuit dies o, fins i tot, que en la tarda del rècord mundial contra el Madrid. Aleshores, pels problemes de trànsit a la rodalia del Camp Nou, el club va calcular que a l'inici del partit hi havia poc més de cinquanta mil espectadors, xifra que, en tot cas, ja igualava la de la final de Champions més vista.

Una imatge general del Camp Nou ple, en el partit d'aquesta tarda (Francesc Latorre)

Aquest divendres, però, quan l'àrbitra portuguesa Sandra Braz Bastos ha autoritzat l'inici del partit, amb prou feines s'apreciaven uns pocs centenars de seients buits, la majoria a la part superior de la tercera graderia. La fotografia de l'estadi ple era nítida des del primer minut, sense cap taca. I, per això, el rècord ha estat tan lluminós com sentir el Virolai entonat per milers de goles en la setmana dels patrons del país. Quan el campió alemany s'ha abstret de l'ambient, ja perdia per 2 a 0. 91.648 espectadors, 95 més que contra el Madrid. Entre ells, un cop més, Carles Puyol.

El públic del Camp Nou fa onejar les seves banderes en un moment del partit d'avui (Alejandro García / EFE)

El Barça, així, ha superat el seu propi rècord i deixa en tercer lloc, almenys registrat oficialment, la final del Mundial del 1999, Estats Units- Xina, al Rose Bowl de Pasadena, que va registrar 90.195 espectadors. El club blaugrana també va ser present en l'anterior marca en un partit de clubs, un Atlètic de Madrid- Barça el 2019 al Wanda Metropolitano, al qual van acudir 60.739 espectadors. És de justícia assenyalar que les marques anteriors les havia assolit l'Athletic Club, pioner en obrir un gran estadi per a les seves neskak.

El públic del Camp Nou celebra un dels gols d'aquesta tarda (Francesc Latorre)

I l'equip de Jonatan Giráldez també ha respost, d'alguna manera, el president de LaLiga, Javier Tebas, que va declarar recentment preferir "una lliga amb 5.000 aficionats a cada partit a un sol partit amb 90.000 espectadors". És cert, encara, que en els partits de Lliga al Johan Cruyff, el Barça acredita una mitjana propera als 3.000 assistents, que el clàssic de Lliga no va omplir el segon estadi culer (5.200 entrades venudes), i que, tot i així, les xifres del Barça tripliquen les de la resta del campionat, segons dades de la FIFA. Però també ho és que les noies han esdevingut un dels principals motius d'orgull del barcelonisme en temps convulsos, l'equip capaç de convertir el Camp Nou en un estadi de rècord dos cops en un mes.

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut