Kanye West amb la gorra de 'Make America Great again" dels votatnts de Donald Trump
Kanye West, amb la gorra que identifica els votants de Trump (Reuters)

El món de l'esport cancel·la Kanye West per conductes antisemites i racistes

El raper, ara conegut com Ye, també ha perdut contractes amb marques de moda i esportives, com Adidas, Gap i Foot Locker, i l'han fet fora de Twitter i Instagram

Ruth Gumbau VelascoActualitzat

La marca Adidas de material esportiu ha rescindit el contracte de col·laboració amb el raper Kanye West després de les seves declaracions de caràcter antisemita i racista, unes declaracions que han qualificat d'"inacceptables".

Adidas patrocina molts dels equips esportius de l'elit mundial com el Reial Madrid, el Manchester United o el Bayern de Munic en futbol, per exemple.

West va dir en una entrevista al podcast "Drink Champs" que George Floyd, el ciutadà afroamericà que va ser assassinat per un policia a Minneapolis el 2020, va morir per consum de drogues, i no per l'asfíxia que li va provocar el policia Derek Chauvin, tal com va confirmar l'autòpsia i la sentència judicial que va condemnar l'agent.


En el comunicat d'Adidas, la marca explica que les declaracions del raper "violen els valors de l'empresa, com la diversitat i la inclusió, el respecte mutu i l'equitat. Després d'una curosa consideració, l'empresa ha pres la decisió de posar fi a la seva associació amb Ye amb efecte immediat".

"Adidas no tolera l'antisemitisme ni cap altre cas de discurs d'odi. Els comentaris i les accions recents de Ye són inacceptables, plens d'odi i perillosos i violen els valors de l'empresa de diversitat i inclusió, de respecte i de justícia."


Alguns jugadors de l'NFL i l'NBA, com Aaron Donald i Jaylen Brown també han abandonat l'agència esportiva de West, Donda Sports.

 

Més sortides de to de Kanye West

També fa uns dies, durant una desfilada de moda a París, va dur una samarreta amb el missatge "White lives matter" (les vides blanques importen), com a resposta dels supremacistes blancs al moviment Black Lives Matter.

El raper, ara conegut com a Ye, també ha perdut altres contractes amb marques de moda i esportives, com Gap i Foot Locker. I no solament marques de roba. Twitter i Instagram també han bloquejat els seus comptes a les plataformes arran de les denúncies de milers d'usuaris.

Primer va esmentar Jared Kushner, jueu i gendre del seu amic, l'expresident Donald Trump. "No crec que tinguin capacitat [els jueus] de fer res pel seu compte. Crec que van néixer amb els diners al cap", va ser un dels comentaris que va fer.

Una botiga Adidas amb gorres i dessuadores
Una botiga Adidas el mateix dia en què han fet fora West (Reuters)

 

 

ARXIVAT A:
Racisme
Anar al contingut