Ailing o Eileen Gu ha guanyat la seva segona medalla d'or en la prova de halfpipe (Copyright Reuters)

Ailing Gu fa embogir la Xina olímpica amb la medalla d'or de halfpipe

La rider, de pare nord-americà i mare xinesa, però que va decidir competir per la Xina, aconsegueix la seva tercera medalla a Pequín    
Redacció Esports Actualitzat

La rider sino-nord-americana Ailing Gu, com la coneixen a la Xina, o Eileen Gu, als Estats Units, ha fet història al país de la seva mare, pel qual competeix, en guanyar la seva tercera medalla als Jocs de Pequín. Gu s'ha imposat amb autoritat en la final de halfpipe d'esquí acrobàtic. A l'or en la prova del migtub, cal afegir-hi la plata en slopestyle i un altre or en big air. En la final de halfpipe ha relegat la defensora del títol, la canadenca Cassie Sharpe, a la segona posició. La seva compatriota Rachael Karker --87,75 punts-- ha obtingut el bronze.

Ailing Gu s'ha posat al davant ja a la primera mànega, amb una sèrie de trucs que li han donat 93,25 punts. En la segona ronda encara s'ha arriscat més i ha millorat nota, amb 95,25, i ha sentenciat la final. A la tercera, amb l'or a la mà, ha renunciat a fer trucs i ha començat a celebrar el trio de medalles. En l'ultima ronda, Cassie Sharpe ha anat a totes per aconseguir una excel·lent puntuació, 90,75, però no ha pogut superar l'ídol local.

Top 5 final halfpipe esquí Jocs Olímpics de Pequín  

  1. Ailing/Eileen Gu (CHN) 95,25 ptos
  2. Cassie Sharpe (CAN) 90,75
  3. Rachael Karker (CAN) 87,75
  4. Kelly Sildaru (EST) 87,00
  5. Li Fanghui (CHN) 86,50
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut