Un altre premi a la vista per a Aitana Bonmatí
Futbol

Aitana Bonmatí i Leo Messi ja coneixen els seus rivals per al premi The Best

La FIFA ha publicat els trios de finalistes per als premis principals de The Best. La catalana i l'argentí parteixen com a favorits

Redacció Esport3Actualitzat

Aitana Bonmatí ha anat recollint premis individuals en una temporada on ha guanyat els dos premis principals de futbol, la Champions amb el Barça i el Mundial amb la selecció espanyola, i ha assumit, a més, un gran protagonisme en les dues competicions. A més de la Pilota d'Or, la jugadora blaugrana també ha estat distingida com a Jugadora de l'Any de la UEFA i millor jugadora del Mundial.

La blaugrana ha estat inclosa a la terna de finalistes del premi The Best de la FIFA, com era d'esperar, i comparteix l'honor amb una jugadora que coneix bé com és l'exblaugrana Jennifer Hermoso. A més d'agafar una tirada mediàtica involuntària pel petó no consentit que li va fer Luis Rubiales, la davantera madrilenya, actualment al Pachuca mexicà, va contribuir també de manera notable al triomf de la selecció espanyola amb 3 gols i 3 assistències durant el Mundial.

L'altra finalista és la jugadora colombiana i del Reial Madrid Linda Caicedo, que fa poc va ser guardonada amb el premi Golden Girl a la jugadora jove més destacada de l'any. Caicedo, de 18 anys, va quedar subcampiona de la Lliga espanyola amb l'equip blanc i va arribar als quarts de final del Mundial amb la selecció cafetera. Un full de serveis que no resisteix comparació amb el de Salma Paralluelo, però potser la FIFA preferia lluir un trio de finalistes més variat.      

Messi, amb Haaland i Mbappé

Després de guanyar la seva vuitena Pilota d'Or, Leo Messi té encara l'oportunitat d'afegir un altre trofeu més a la seva repleta vitrina. L'exblaugrana s'enfrontarà amb dos dels jugadors joves que més talent han demostrat per succeir algun dia l'argentí al tron mundial. D'una banda, el noruec Erling Braut Haaland, que la temporada passada va fer el triplet amb el Manchester City, i va anotar, a més, 28 gols en 33 partits a la Premier League. Haaland ha guanyat aquest any la Bota d'Or europea, la Bota d'Or de la Premier League i els premis al millor jugador i millor jugador jove de la principal competició anglesa.

El tercer finalista és Kylian Mbappé, excompany de Messi al PSG, finalista del passat Mundial amb França i decisiu perquè l'equip parisenc guanyés la Lliga francesa amb 17 gols en els 20 últims partits. L'absència de títols internacionals, però, li dona menys opcions davant dels altres dos candidats.  


 

ARXIVAT A:
Aitana Bonmatí
Anar al contingut