Protagonisme blaugrana a París

Aitana, Graham i Lamine: tots els senyals per a la Pilota d'Or

Primeres vegades, dificultats per assistir-hi i possibilitats reals de la representació del Barça a la gala de la Pilota d'Or
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Pilota d'Or

Falta una setmana per a la gala de la Pilota d'Or. El proper 28 d'octubre, al teatre de Châtelet de París, es coronaran els millors futbolistes del planeta. Amb noms protagonistes blaugranes, especialment els d'Aitana Bonmatí, Caroline Graham i Lamine Yamal. Podran ser-hi a la gala? Qui són els favorits? 

Graham es reivindica

És la primera nominació per a Caroline Graham Hansen, fins ara exclosa dels premis individuals i de les gales mediàtiques. Una última temporada d'escàndol de l'estrella noruega, amb 33 gols i 28 assistències, li han valgut, per fi, una nominació a la Pilota d'Or.

És per això que ser-hi ja és un fet molt rellevant per a la jugadora blaugrana. Per això es vol assegurar la seva presència a París el dilluns vinent. Segons el mitjà noruec NRK, el Barça i la Federació Noruega de Futbol haurien acordat un avió privat que traslladés la jugadora fins a París i la portés just en acabar cap a Oslo.

I és que la gala de la Pilota d'Or coincideix amb aturada de seleccions femenines. El dia següent, el dimarts 29, Graham té un partit contra Albània classificatori per a l'Eurocopa.

Aquesta informació confirmaria el reconeixement que se li vol donar a la jugadora noruega, que si bé no és en forma de Pilota d'Or, sí que sigui en visibilitat després de molts anys destacant en el futbol europeu. 

Aitana i Graham, grans candidates a la Pilota d'Or (Europa Press)

La segona d'Aitana

Un repte logístic que no serà un maldecap per a Aitana Bonmatí, ja que Montse Tomé va alliberar la de Ribes de la convocatòria de la selecció espanyola.

Aitana és la gran favorita per reeditar la Pilota d'Or que va aconseguir l'any passat. I d'aquesta manera igualaria Alèxia Putellas amb dos Ballon d'Or.

També estan nominades la mateixa Putellas, Patri Guijarro, Salma Paralluelo i Ewa Pajor, i les ja exblaugranes Mariona Caldentey i Lucy Bronze.

"Crec que a tothom li agradaria guanyar la Pilota d'Or. Però el que espero és que el guanyi algú del Barça", ha assegurat Graham aquesta última setmana.

30 periodistes escollits per France Football escolliran els guanyadors de la Pilota d'Or. I també premis com el de millor equip, on en la categoria femenina hi ha el Barça del triplet. També Jonatan Giráldez té opcions com a millor entrenador.

La primera gran gala de Lamine Yamal

Lamine Yamal és un dels 30 nominats a la Pilota d'Or amb només 17 anys. Encara no és dels ferms candidats, ja que l'explosió definitiva del de Mataró va ser a partir de l'Eurocopa d'aquest estiu. El jugador del Reial Madrid Vinícius es postula com un dels grans favorits, al costat de Haaland, Carvajal, Mbappé o Rodri. La premsa madrilenya dona per fet que el guardó serà per al brasiler. Del Barça també està nominat Dani Olmo.

Vinicius, favorit a la Pilota d'Or; Lamine Yamal, favorit al premi Kopa

Però Lamine Yamal també està nominat al premi Kopa, una de les categories que s'entreguen el 28 d'octubre al teatre du Châtelet de París. Es tracta del millor jugador de menys de 21 anys, un premi que l'any passat va guanyar Bellingham, fa dos anys Gavi i en fa tres Pedri. Cubarsí, Güler, Garnacho, Konaté o Savinho són alguns dels nominats aquest any.

Hi serà Lamine Yamal a la gala? Doncs el Barça jugarà dissabte 26 el clàssic al Bernabéu, i no té lliga fins al diumenge següent en el derbi contra l'Espanyol a Montjuïc. Tampoc serà setmana de Champions.

Després del partit contra el Bayern d'aquest dimecres, els blaugranes s'enfrontaran el dimecres 6 de novembre contra l'Estrella Roja de Belgrad. Per tant, logística senzilla per a Lamine Yamal per assistir a la seva primera gran gala de la seva carrera

A més de ser un dels finalistes de la Pilota d'Or i del premi Kopa, el de Rocafonda és el gran favorit per endur-se el Golden Boy que s'entrega el 16 de desembre.

Primer es presentarà al món a la gala de la Pilota d'Or, en què per primer cop des del 2003 no hi és Leo Messi. Lamine Yamal agafa el relleu.

En aquest enllaç podeu consultar la llista completa dels nominats a la Pilota d'Or 2024.

 

ARXIVAT A:
Pilota d'Or Aitana Bonmatí Lamine Yamal
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut