Futbol

Al porter d'Espanya, Unai Simón, no li agrada que Kylian Mbappé es fiqui en política

"Tenim tendència a opinar massa de certs temes", ha retret un dels capitans de la "roja" als futbolistes francesos que s'han pronunciat contra l'extrema dreta

Redacció Esport3Actualitzat

Una flor no fa estiu, ni dues, primavera. L'Eurocopa coincideix amb la campanya electoral per a les eleccions legislatives a França, on la por pel continu creixement de l'extrema dreta ha fet que jugadors com Kylian Mbappé i Marcus Thuram hagin decidit alçar la veu per cridar els francesos a les urnes. Una politització de l'esport que no es comparteix a Espanya. A la concentració de Donaueschingen, a la selva negra Alemanya, el porter de la selecció espanyola i de l'Athletic Club, Unai Simón, ha preferit posar-se de perfil davant de les paraules dels seus companys.

"Mbappé té una gran repercussió mediàtica. Es tracta d'un tema polític i tenim tendència a opinar massa de certs temes, i jo no tinc clar si hauríem de fer-ho. Soc professional de la pilota i prefereixo parlar de futbol."

A la sala de premsa potser no, però la política sempre ha estat present a casa dels Simón. El tercer capità del combinat de De la Fuente és fill d'un Guàrdia Civil de Zamora destinat al País Basc i d'una Ertzaintza, una biografia familiar que li han costat algun càntic en camps com el d'Osasuna.

"En l'errada, l'hauria d'haver jugat al primer toc"

El porter de l'Athletic Club sí que s'ha referit a la seva actuació en l'estrena d'Espanya a l'Eurocopa, on va ser protagonista en dues accions consecutives. Unai Simón va cometre una pífia que va provocar un penal i, posteriorment, va aturar el xut des dels onze metres.

"A Le Normand li vaig fer 20 passades bones. En l'errada hauria d'haver jugat la pilota al primer toc. Només me n'hauria penedit si haguessin expulsat Rodri. En el penal, tenia clar que Petkovic xutaria a la meva dreta."

Quan acabi l'Eurocopa, Unai Simón té previst operar-se d'un canell. Unes molèsties que no li impedeixen jugar, però que vol solucionar abans que comenci la pròxima temporada.

 

ARXIVAT A:
Eurocopa 2024
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut