Alcaraz, després de guanyar Sinner (Reuters)

Alcaraz, campió a Pequín després de guanyar el número u del món

El tenista murcià venç el número u del món, l'italià Jannik Sinner, en un partit trepidant (6-7, 6-4, 7-6), per sumar el quart títol de l'any després d'haver-se endut els d'Indian Wells, Rolad Garros i Wimbledon
Xavier Bonastre i Thió Actualitzat

Alcaraz ha sortit amb molta confiança i de seguida s'ha posat amb un 4 a 1 que semblava que el portava a un final de set còmode. Però Sinner, queda clar, no és un rival qualsevol. Reacció de número u per posar primer el 5 a 5 i salvar una pilota de set en el joc següent després d'haver fet dues dobles faltes.

En el desempat, dues pilotes més de set per a Alcaraz, que Sinner ha salvat magistralment. I aleshores tot s'ha capgirat: dues errades del murcià l'han acabat condemnant i el set se l'ha emportat el número 1 mundial. Els detalls en els moments decisius han estat determinants: Sinner ha jugat magníficament quan més pressionat estava i Alcaraz no ha sabut treure rèdit de les situacions d'avantatge que ha tingut.

El murcià iguala el partit

En el segon parcial, Carlos Alcaraz ha tingut dues oportunitats de trencament per avançar-se 4 a 3, però de nou Sinner ha tret el seu millor tenis en les situacions més complicades i ha salvat els mobles.

Màxima tensió en el vuitè joc. Sinner ha arribat a tenir dues oportunitats per posar-se amb 5 a 3 i servei. La pressió ha fet treure a Alcaraz l'efectivitat amb el servei, que fins aquell moment li funcionava més aviat poc. El número 2 mundial ha pogut tirar endavant el joc acabant-lo amb un ace (4-4). Això ha passat factura a l'italià, que ha acabat cedint el seu servei immediatament després (5-4). Alcaraz ha aprofitat el seu servei en l'últim joc per resoldre en blanc (6-4).

Alcaraz guanya amb una gran remuntada

El tercer set ha estat trepidant, com no podia ser d'una altra manera. Alcaraz ha trencat el servei de l'italià primer i s'ha avançat 3 a 1, però Sinner, un prodigi de la sang freda en situacions complicades, ha igualat en el vuitè pel 4 a 4. A partir d'aquí, igualtat absoluta fins al desempat.

Semblava que Sinner se l'enduria perquè s'ha posat 3 a 0, però aleshores ha aparegut un Alcaraz sublim: ha encadenat set punts seguits i s'ha endut el títol, el quart de la temporada per al murcià després d'Indian Wells, Roland Garros i Wimbledon. Sinner i Alcaraz podrien tornar a trobar-se la setmana que ve al Masters 1.000 de Xangai.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut