Andrea Fuentes es fa càrrec de l'equip espanyol de natació artística

La preparadora catalana, que va guanyar quatre medalles olímpiques com a nedadora, assumeix el càrrec després de guanyar la plata amb els Estats Units
Redacció Esport3 Actualitzat

El nou cicle olímpic comença amb un anunci d'impacte: l'anunciat canvi al capdavant de l'equip espanyol de natació artística, un dels que més medalles ha donat a l'olimpisme estatal, implica un retorn a l'equip d'Andrea Fuentes. La vallenca, que com a nedadora va guanyar quatre medalles amb l'equip, en serà ara la màxima responsable. 

Però a la catalana no l'avala només la seva bona feina dins la piscina. Un cop retirada, l'any 2013, es va fer un camí com a preparadora als Estats Units i els resultats van saltar a la vista en els passats Jocs de París: l'equip nord-americà va conquerir la medalla de plata per equips, per davant d'Espanya i superat només per la Xina de la seva tutora, Anna Tarrés. Feia 16 anys que l'equip estatunidenc no es classificava per uns Jocs i 32 que no guanyava una medalla. 

El nomenament de Fuentes suposa també la marxa de Mayu Fujiki després de set anys i dos cicles olímpics al capdavant de l'equip, amb medalles als Europeus i Mundials, però amb només una medalla olímpica, justament el bronze a París-2024 en la prova per equips darrere la Xina de Tarrés i els Estats Units de Fuentes.  

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut