Asisat Oshoala recollint el premi a la millor jugadora africana
Futbol

Asisat Oshoala, escollida per sisena vegada millor jugadora d'Àfrica

La nigeriana ha guanyat Lliga i Champions amb el Barça a més de convertir-se en la primera africana a marcar en tres Mundials diferents

Redacció Esport3Actualitzat

Asisat Oshoala sembla que no té competència a l'hora d'adjudicar-se el premi que distingeix la millor jugadora d'Àfrica. En una cerimònia celebrada a Marràqueix, al Marroc, la davantera del Barça ha recollit el guardó corresponent al 2023, el tercer consecutiu i el sisè en total que guanya.

Els mèrits acreditats per la nigeriana són la Lliga i la Champions amb el Barça, tot i que no va poder jugar la final contra el Wolfsburg per lesió, i també el fet d'haver-se convertit en la primera jugadora africana que marca en tres Mundials diferents, tot després d'arribar fins als vuitens de final en la passada Copa del Món d'Austràlia i Nova Zelanda.   

Oshoala, de 29 anys, competia pel premi amb la sud-africana Thembi Kgatlana i amb la zambiana Barbara Banda. 

Osimhen, el millor jugador

Nigèria ha fet doblet, ja que en l'apartat masculí el premiat ha estat Victor Osimhen, campió d'Itàlia la temporada passada amb el Nàpols amb 26 gols anotats. És el primer guardó per a Osimhen, que succeeix en el palmarès Sadio Mané, i que ha superat en les votacions l'egipci Mohamed Salah (Liverpool) i el marroquí Achraf Hakimi (PSG). 

 

 

 



 

Anar al contingut