El Sabadell esdevé el primer finalista (CN Sabadell)

Final catalana a la Champions: CN Sabadell versus CN Mataró

Les mataronines, victorioses del seu duel davant les hongareses del Dunaújváros, s'enfrontaran a les vallesanes, que han eliminat l'Orizzonte de Catània (12-13)
Imma Pedemonte Actualitzat

Final catalana a la Champions (Dissabte 17.30 per Esport3)

• Quatre gols per començar, tres del Mataró. L'equip de Dani Ballart no ha pogut iniciar millor la semifinal davant les hongareses. El primer gol de Krisztina Garda, ben matiner, ha estat eixugat per l'efectivitat de Vivian Sevenich, Rita Keszthelyi i Anni Espar, de penal.
  • S'obre una escletxa. Vivian Sevenich i Anni Espar han donat una nova estirada al Mataró en els primers compassos del segon període. Garda, novament, i Dobi s'han acostat fins al 5 a 3, però la reacció del Mataró no s'ha fet esperar i Silvia Morell ha fet el 6 a 3 amb una gran vaselina. Horvath ha tornat a reduir distàncies, amb el 6 a 4, i abans del descans, ha estat Sevenich qui ha col.locat el 7 a 4 per al Mataró.
  • Es manté la solidesa catalana. Anni Espar ha posat el Mataró amb quatre gols d'avantatge (8-4). L'acostament rival l'ha protagonitzat Szabo, però ràpidament Keszthelyi ha sumat el segon, ara de penal, per arribar al 9 a 5. Encara hi ha hagut temps per dos gols més: un del Mataró, de Silvia Avegno, i un altre del Dunaujvaros, de Horvath. 10 a 6.
  • Primer gol de Van de Kraats.  Després del 10 a 7 de Lili Dobi, ha arribat el primer gol de Simone Van de Kraats pel Mataró. Horvath ha tornat a ser efectiva pel conjunt hongarés, i és quan Clara Cambray ha fet pujar el 12 a 8. Una diferència important, a menys de quatre minuts pel final, que s'ha maquillat amb un últim gol de Brigitta Horvath, que n'ha aconseguit quatre en total. És la segona fase final del Mataró i no li ha pogut anar més bé, d'entrada.

L'Astralpool, primer finalista

• Màxim equilibri al primer període. El Sabadell ha obert el marcador, amb un gol de Maggie Stephens, i aviat ha tingut resposta en el conjunt italià. que s'ha avançat per 2 a 1 gràcies a Claudia Marletta. Sabrina Van der Sloot és qui, de penal, ha igualat, fent pujar l'empat a 2.
  • L'Orizzonte agafa embranzida, però el Sabadell reacciona.. En el segon període, i en només tres minuts, el conjunt italià s'ha posat 5 a 2, amb gols de Vicava, Williams i Bettini, però allà estava l'equip de David Palma per dir-hi la seva. Abans del descans, cinc gols més. Un altre parcial de 3 a 0, però ara del Sabadell per empatar a 5, amb gols de Bea Ortiz, Maggie Stephens i Judit Forca. Un últim gol italià, de Morena Leone, que ha significat el 6 a 5, i encara l'empat a 6 del Sabadell, per mitjà d'Irene González.
  • Els dos equips, frec a frec.  El partit s'ha desbocat en la represa. Irene Gonzalez ha inaugurat un tercer període que ha estat  d'alternatives constants, gol amunt, gol avall. Dos gols de Bronte Halligan, un de Valeria Palmieri, un de Claudia Marletta i un altre de Williams han estat compensats pels de Bea Ortiz, Judith Forca i Van der Slott. fins arribar a l'11 a 10. Màxima emoció
  • Les catalanes certifiquen el pas a la final. El Sabadell ha tirat d'experiència per posar-se al davant en l'últim període, amb gols de Bea Ortiz i Maica García. 11 a 12 a falta de cinc minuts, en què el cansament i les precaucions han estat protagonistes. El gol de la tranquilitat, l'11-13, l'ha fet Judith Forca, a menys d'un minut. El tercer del seu compte particular. Però el 12 a 13 de Bronte Halligan ha encès les alarmes en els últims segons, on el Sabadell ha aconseguit mantenir la porteria a zero i passar a la final europea.