Primeres travesses per rellevar Xavi: Kloop, Arteta, De Zerbi...

Ball de noms per substituir Xavi a la banqueta del Barça

El club està obligat a pensar en un relleu de garanties per a la vacant que deixarà el tècnic de Terrassa. L'entorn i la premsa també hi diuen la seva
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Xavi Hernández

L'anunci de Xavi Hernández de deixar la banqueta del Barça va sorprendre els aficionats i va engegar la cerca d'un relleu de garanties per a la temporada vinent. Entre totes les opcions, el club busca un entrenador amb experiència i contrastat en l'àmbit europeu, que pugui retornar la competitivitat en un moment dur a nivell de joc i resultats. La situació econòmica, però, és un escull important per a la tasca.

Convèncer Klopp, gens senzill

La marxa de Xavi ha coincidit temporalment amb l'adeu de Jürgen Klopp al Liverpool. La casualitat podria unir els camins del club i l'alemany, que agrada a la directiva i és un dels entrenadors més ben valorats dels últims temps. L'operació no seria gens fàcil: Klopp va explicar que necessita un descans per recuperar energia i això, en un club tan exigent com el Barça, no sembla gaire factible.

Flick: de destrossar el Barça a entrenar-lo?

Aquest diumenge al matí, el diari Bild va treure el nom de Hans Flick per al càrrec. L'alemany va entrenar el Bayern que ho va guanyar tot el 2020 i que va golejar per 8-2 al Barça a la Champions. Només ell i Guardiola han guanyat el sextet de títols, una carta de presentació excel·lent. Segons el rotatiu alemany, Flick, que ara està lliure, veuria amb bons ulls prendre el càrrec. Laporta, conegut admirador de l'escola alemanya, seria un dels seus valedors dins la directiva blaugrana. Amb ell, el Barça es trobaria amb un amant de la pressió total i del joc vertical.

De Zerbi, Míchel i Imanol, opcions emergents

L'estil de Roberto De Zerbi l'ha relacionat sovint amb el Barça. L'italià va donar-se a conèixer amb el Sassuolo italià, va passar pel Xakhtar Donetsk i a partir del 2022, quan va prendre el càrrec amb el Brighton, la seva figura ha adquirit una dimensió mundial. De Zerbi practica un joc vistós que fins i tot ha elogiat Pep Guardiola en diverses ocasions. El seu Brighton confia en els joves, competeix contra qualsevol equip a la duríssima Premier i ho fa jugant molt bé al futbol. Unes credencials que atreuen l'interès del club culer, convençut que seria un gran nom per desenvolupar el talent jove de la plantilla.

L'italià ha estat citat pel periodista d'Esport3 Xavi Torres quan al programa Els Matins ha estat preguntat per la successió. Toni Padilla, de l'Ara, ha apostat per dos noms familiars, Míchel o García Pimienta.

Míchel, l'entrenador de moda de la Lliga, també ha sonat per al Barça. Un joc atractiu, un discurs convincent i un gran carisma són els seus punts forts. Això sí, Míchel està molt còmode a Girona i així ho fa saber sovint. L'últim cop aquest diumenge quan, preguntat per la vacant a Can Barça, el madrileny va recordar que li resten dos anys i mig de contracte amb el líder de la Lliga.

Un altre dels entrenadors que ha guanyat reconeixement en l'últim any és Imanol Alguacil, tècnic de la Reial Societat. El seu equip sap dominar els partits i, amb ell, els donostiarres han avançat fins a vuitens de la Champions amb comoditat. Imanol coneix perfectament la Lliga, un punt a tenir en compte. L'entitat blaugrana ja l'hauria temptejat, segons va avançar dissabte mateix el col·laborador del Gol a Gol d'Esport3, Gerard Romero.

Si no ve Pep Guardiola, que vingui el seu successor

Mikel Arteta va arribar a l'Arsenal fa quatre anys. Els seus "gunners" van trigar en arrencar, però ara ja competeixen de tu a tu amb el City de Pep Guardiola, club on va iniciar-se a les banquetes com a ajudant.

Arteta representa una evolució de l'estil del de Santpedor. El seu fitxatge no seria gens fàcil, tenint en compte que té contracte amb l'Arsenal i que les seves exigències econòmiques serien importants. Això sí, Arteta ha passat pel Barça i algunes informacions l'acostaven al club, apuntant que el basc podria marxar de l'Arsenal aquest estiu. Informacions que ell mateix s'ha encarregat de desmentir aquest dilluns de forma taxativa: "Són fake news".

Des d'Alemanya, tampoc han estat ben digerits els rumors que situaven Thomas Tuchel a Barcelona, sobretot després dels elogis a LaLiga de l'inquilí del Bayern de Múnic. L'entitat bavaresa els ha rebatut amb un comunicat amenaçador.

Un altre ajudant de Guardiola que podria optar a la banqueta blaugrana és Domènec Torrent. El de Santa Coloma de Farners, abanderat del joc de posició, està lliure després de sortir del Galatasaray. Martí Perarnau, biògraf de Guardiola, el va proposar mitjançant una publicació a X:

Thiago Motta, la sensació a Itàlia

El Bolonya està a només tres punts de la Champions i Thiago Motta, el seu entrenador, n'és el gran artífex. L'exjugador del Barça va fer-se un nom a les banquetes un cop va penjar les botes, tot implantant idees revolucionàries al camp. El seu equip pressiona molt a dalt, juga molt amb els intercanvis de posicions entre els jugadors i proposa uns plantejaments gairebé inèdits en futbol europeu. La seva opció no suposaria un contracte altíssim però, això sí, seria un meló per obrir.

Márquez, l'opció de casa

En cas que la situació econòmica del Barça no li permetés fitxar un entrenador de fora, el club podria optar per Rafa Márquez, el tècnic del filial. Amb ell el Barça Atlètic està mostrant un bon rendiment a la 1a RFEF. El principal escull de la seva elecció és la inexperiència, ja que és l'opció menys experimentada d'entre tots els candidats.

Márquez té una bona relació amb Laporta i la seva directiva, però de moment l'aposta pel mexicà com a solució d'emergència ha quedat descartada. 

ARXIVAT A:
Xavi Hernández
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut