Sergi Roberto sacseja el Barça i evita un malson abans de Nadal (3-2)

El capità, bigolejador, rescata els blaugranes en un altre partit erràtic en defensa dels de Xavi, que s'apropen a sis punts del Girona
Redacció Esport3 Actualitzat

L'últim partit de l'any a Montjuïc ha deixat la sensació d'haver esquivat un desastre. Un gol salvador del capità al 83 ha culminat el seu partit majestuós i ha acostat el Barça a sis punts del Girona i a quatre punts del Madrid:

• El Barça ha disposat de la primera gran oportunitat amb un cop de cap Sergi Roberto que ha salvat Maximiano (minut 8) sobre la línia.
  • D'un altre córner ha arribat el gol de Raphinha (1-0, minut 33) després de recollir el refús de Maximiano a un excel·lent cop de cap d'Araujo en centrada de Gundogan. El brasiler l'ha celebrat tapant-se les orelles, en el que ha semblat un missatge dirigit als xiulets de la graderia.
  • Lewandowski ha perdonat el segon en un xut molt clar (minut 37) gairebé des del punt de penal que ha trobat la mà allargada de Maximiano.
  • Leo Baptistao ha empatat (1-1, minut 40) en una jugada que ha hagut de revisar el VAR per possible fora de joc: un peu d'Araujo habilitava el brasiler. El Barça ja ha rebut els mateixos gols aquesta Lliga que en tota la Lliga passada.
El gol de Baptistao ha glaçat Montjuïc
  • Baptistao gairebé fa saltar totes les alarmes amb un xut molt perillós al límit del descans.
  • Montjuïc ha registrat la pitjor entrada de la temporada. S'han empitjorat les xifres del matx contra l'Atlètic de Madrid34.471 espectadors.

Segona meitat

• Ferran Torres ha entrat en el lloc de Joao Félix, assenyalat per Xavi, i ha revolucionat l'atac blaugrana amb dues rematades només començar la segona part.
  • Lewandowski tampoc ha encertat en una nova oportunitat per fer el segon.
  • Un altre córner --que no ho era-- li ha donat al Barça el que buscava. Cop de cap perfecte de Sergi Roberto en la centrada de Raphinha (2-1, minut 60).
  • Un greu malentès entre Iñaki Peña i Araujo en una pilota penjada a l'àrea ha propiciat l'empat de l'Almeria (2-2, minut 72), obra del sallentí Edgar González.
  • Gundogan ha desaprofitat una rematada claríssima abans que el capità Sergi Roberto rescatés l'equip marcant el 3 a 2 al minut 83 després d'una assistència de Lewandowski.
  • Iñaki Peña ha fet una aturada providencial per certificar la victòria final en un cop de cap de Baba perillosíssim. I Sergi Roberto no ha pogut sentenciar en un xut al travesser al temps afegit.