Leandrinho, el reforç de luxe de l'Industrias Santa Coloma

Barça i Industrias s'estrenen a la Lliga amb novetats a les plantilles i al reglament

El servei de banda amb la mà, el servei del porter i les targetes a la banqueta donaran una nova dimensió a la competició
Xavi Lorente Actualitzat

Després del Mundial guanyat pel Brasil, aquest cap de setmana aixeca el teló la Lliga de futbol sala. Els dos representants catalans, Barça i Industrias, debuten contra rivals de pes. Els blaugranes a la pista d'ElPozo Múrcia, i els colomencs a casa davant el bicampió d'Europa, el Palma. 

Un nou projecte al Barça

Tino Pérez --el relleu de Velasco-- enceta la seva etapa com a entrenador del Barça amb l'objectiu de tornar a regnar a la Lliga, que van perdre la temporada passada. L'equip es troba novament en quadre per les lesions precisament dels mundialistes. Els internacionals espanyols Sergio Lozano, Catela i Adolfo van ser víctimes del virus FIFA.

També el pivot del Brasil Pito i l'ala marroquí Khalid han tornat lesionats de la gran cita a l'Uzbekistan. A Múrcia només es veuran dues cares noves: Fits i Eric Martel, que han arribat aquest estiu procedents d'Inter i Valdepeñas, respectivament.

ElPozo, amb quatre campions del món (Rafa Santos, Marlon, Felipe i Marcel), espera el Barça en un matx que es podrà seguir en directe per Esport3 i la plataforma 3cat diumenge a partir de les 12.30 h.

Tino Pérez amb dos dels nous fitxatges. (Font: @FCBfutbolsala)

Leandrinho i Puigvert al nou Industrias

L'Industrias Santa Coloma s'estrenarà el dia abans, el dissabte 12 d'octubre a les 20 h al Nou Pavelló, davant el totpoderós Palma. Els colomencs, amb el subcampió del món Corso a les seves files, han incorporat dues peces noves: el pivot brasiler Leandrinho (UMA Antequera) i l'ala barceloní Marc Puigvert (Barça).

Xavi Closas afrontarà la tercera temporada com a màxim responsable tècnic. Una temporada especial, la de la celebració del 50 aniversari del club colomenc, degà del futbol sala estatal. Industrias s'ha quedat molt a prop dels play-off i d'entrar a la Copa a les últimes temporades. Aquests tornaran a ser alguns dels seus objectius. El Palma ve de proclamar-se campió d'Europa per segon cop i, tot i que ha perdut peces importants, continua sent un equip temible. 

Servei de banda, servei de porteria i targetes 

La RFEF introduirà diverses novetats al reglament per mirar de fer més atractiu el producte. A partir d'ara es recupera el servei de banda amb la mà. Serà opcional fer-ho amb les mans o amb els peus, però legal igualment.

En el servei de fons del porter amb la mà no es podrà superar la línia del mig del camp si no ha botat abans la pilota al propi terreny de joc.

En tercer lloc, les targetes a tècnics o jugadors de la banqueta --habitualment per protestar-- s'acumularan com a falta fins a la cinquena.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut