esports

Barcelona obre la porta a organitzar els Jocs a partir del 2036

El regidor d'Esports de la capital catalana, David Escudé, assegura que "la flama olímpica sempre està encesa"

Redacció Esport3Actualitzat

Uns Jocs a Barcelona 44 anys després de la primera experiència olímpica del 1992? El regidor d'Esports de l'Ajuntament de la capital catalana, ​​David Escudé, ha obert la porta a organitzar la cita a partir del 2036.

"La flama olímpica sempre està encesa. Una part intangible dels Jocs Olímpics és el sentiment d'orgull a la ciutat. Nosaltres sempre estem oberts, ja sigui el 2036, el 2040 o el 2044", ha assegurat Escudé en el cicle de conferències 'Fer metrópoli, Barcelona 2030'."

El fet que Joan Antoni Samaranch sigui un dels candidats a presidir el COI en substitució de Thomas Bach pot donar ales a la iniciativa. Després dels recents Jocs de París, el foc olímpic tornarà als Estats Units el 2028, a Los Angeles, i el 2032 el relleu l'agafarà l'australiana Brisbane.

El regidor del PSC també ha subratllat la intenció d'acollir la final del Mundial de futbol 2030, a la qual també aspira el Santiago Bernabéu de Madrid. En canvi, ha descartat albergar l'F4 de la present Eurolliga.

La celebració de la controvertida Copa Amèrica, que afronta l'inici de la gran final, sembla que ha reobert l'aposta de la ciutat pels grans esdeveniments esportius.

No queda lluny l'última aspiració olímpica de Barcelona. Els governs de Catalunya i Aragó van plantejar presentar una candidatura conjunta al Comitè Olímpic Espanyol per organitzar els Jocs d'hivern del 2030, amb paper destacat de la capital catalana, però la falta d'entesa entre les dues parts no va deixar avançar el projecte.

Anar al contingut