Karim Benzema forçarà si no hi ha risc de lesió (Reuters)
Futbol

Benzema, declarat culpable de complicitat en l'intent de xantatge a Mathieu Valbuena

El davanter del Reial Madrid ha estat condemnat a un any de presó en suspens i 75.000 euros de multa

Actualitzat

Karim Benzema ha estat declarat culpable de complicitat en l'intent de xantatge al seu excompany a la selecció francesa Mathieu Valbuena amb un vídeo de contingut sexual, en un cas que data del 2015. El Tribunal de Versalles ha considerat que la conversa que el davanter del Reial Madrid va mantenir amb Valbuena, en què el va intentar convèncer que entrés en converses amb els extorsionadors, constitueix una intervenció "deliberada" per aconseguir que l'aleshores futbolista de l'Olympique de Lió pagués la quantitat exigida.

Benzema ha estat condemnat a un any de presó en suspens i al pagament d'una multa de 75.000 euros. El davanter lionès no haurà d'ingressar inicialment a la presó perquè no té antecedents. La pena imposada és superior en dos mesos a la sol·licitada per la Fiscalia. Els advocats del jugador del Reial Madrid, que aquest vespre juga amb el seu equip al camp del Sheriff Tiraspol, ja han avançat que apel·laran la sentència. 

Ara falta saber si aquesta sentència implica l'adeu de Benzema de la selecció francesa. El davanter madridista va ser exclòs de les convocatòries dels "bleus" durant anys, després de l'afer, i es va perdre, sense anar més lluny, el Mundial del 2018, que va guanyar França. Perdonat per Didier Deschamps abans de la passada Eurocopa, ha participat amb normalitat en els últims partits de la selecció. Segons Noël Le Graët, president de la Federació, la condemna no hauria d'afectar les convocatòries de la selecció.

 

 

Anar al contingut