Moment en què el xut de Musiala impacta en el braç de Cucurella (Marc Cucurella Reuters/Lee Smith)
Eurocopa 2024

Brutal enrabiada teutona per la mà de Marc Cucurella a l'Espanya-Alemanya

Nagelsmann ha carregat contra el joc de la selecció espanyola i la premsa alemanya ha criticat l'actuació de l'àrbitre Anthony Taylor pel penal no xiulat

Redacció Esport3Actualitzat

Alemanya es va acomiadar amargament de la seva Eurocopa amb l'èpic gol que va marcar Mikel Merino al minut 119. Decepció teutona, que es veu reflectida a les reaccions de la premsa del país i amb l'adeu de Toni Kroos com a trist colofó germànic.

Les principals capçaleres alemanyes fan èmfasi en l'actuació de l'àrbitre del partit, l'anglès Anthony Taylor, i la polèmica acció en què es va demanar penal per mà de Cucurella a la pròrroga.

Taylor no va considerar en primera instància que hi hagués mà antireglamentària del d'Alella i tampoc no ho va veure al monitor VAR.

"Fúria pel penal" és la portada del diari Bild. Aquesta derrota se sent com una victòria robada a la premsa del país. La mà de Cucurella que no va xiular l'àrbitre també es tracta amb sarcasme: "Per nosaltres es va acabar l'Eurocopa. Gràcies, senyor Taylor!"

"Adeu al somni", "Drama a la pròrroga" i "Ràbia", a les portades alemanyes

El Süddeutsche Zeitung aplaudiex la seva selecció i també posa l'èmfasi en la polèmica mà: "Els jugadors alemanys ploraven i protestaven per la jugada en què s'havia d'haver xiulat penal."

 

La fúria de Nagelsmann amb el joc d'Espanya

A la premsa alemanya també es tracten les paraules del seu seleccionador, que es va mostrar crític amb el joc d'Espanya:

"No vam començar bé, imprecisos i fent massa faltes. Espanya no va defensar gaire bé a la primera meitat, però vam fer el primer pas amb massa rapidesa, però el partit va ser obert a la segona meitat."

Sobre l'acció de Cucurella dins l'àrea, Nagelsmann va ser clar:

"S'ha vist molt clar que ha estat mà. Han tingut més sort."

"M'agradaria que es valorés la intenció que es té amb la pilota quan es dóna amb la mà."

"Hi hauria d'haver una intel·ligència artificial que ho determinés, cap a on va la mà i la pilota. No sé quina regla s'ha aplicat."

 

L'amarg comiat de Kroos

La llegenda alemanya s'acomiada del futbol en la que no ha estat la seva millor actuació, i amb el trist mèrit d'haver lesionat Pedri als escassos 5 minuts de partit. 

Der Spiegel explica que el partit contra Espanya "posava fi a la carrera del líder alemany, Toni Kroos; per a ell va ser l'últim partit de la seva carrera".

ARXIVAT A:
Eurocopa 2024
Anar al contingut