Califòrnia coneix el millor i més ambiciós Riqui Puig: "Vull guanyar l'MLS i ser escollit MVP"

El de Matadepera conversa amb TV3 a les sofisticades instal·lacions de la franquícia californiana
Redacció Esport3 Actualitzat

Riqui Puig afronta l'inici de la seva segona temporada a Los Angeles Galaxy, on l'agost passat va aterrar amb molt bon peu. Des de les sofisticades instal·lacions de la franquícia, el de Matadepera confirma a TV3 que l'adaptació ha anat sobre rodes, tant al vestidor com a la megaurbs californiana.

"Aquesta és una ciutat on el clima és brutal, però fa 100 quilòmetres. Si vols anar d'una punta a l'altra trigués una hora i, a Barcelona, en una hora arribes a la Costa Brava. Acostumat a Matadepera..., potser sí que dues o tres hores diàries les passes al cotxe. Malgrat tot, estic molt còmode, he trobat una casa on estic molt bé. Cada mes o cada dos mesos em venen a visitar els familiars. A més, he trobat un grup en què molta gent parla català o castellà, i això també facilita la feina."

Ho diu, per exemple, per dos exblaugranes com Oriol Rosell, puig-regenc molt experimentat als EUA que no va arribar a debutar amb el primer equip, o l'uruguaià Martín Cáceres. També ha fet pinya amb el Chicharito Hernández, amb qui s'ha vist presenciant partits dels Lakers.

El Riqui més ambiciós: desitja títols i premis individuals

Puig assenyala l'horitzó del Mundial 2026, que organitzaran conjuntament els Estats Units, el Canadà i Mèxic, com un dels estímuls que explica la dimensió creixent de l'MLS.

"El Mundial serà un esdeveniment molt important i volen que la Lliga evolucioni i sigui més competitiva. Per això estan fent fitxatges de gent jove i no tan veterana com abans. Hi ha molt nivell, és una Lliga molt física i s'està notant els últims anys."

El millor exemple d'aquest canvi d'estratègia, ell mateix. Des de la costa oest, el migcampista de Matadepera surfeja el present sense obsessionar-se amb quines onades vindran en el futur. Això sí, a curt termini es marca els objectius més ambiciosos.

"Venir aquí és una experiència brutal. Estic aprenent moltíssim i m'estic posant molt més fort físicament. He de donar les gràcies als Galaxy, que han dissenyat un pla de treball específic per a mi. Com s'acostuma a dir, he d'anar dia a dia, partit a partit. Ara he de tornar aquesta confiança que m'han donat i que necessitava quan vaig sortir de Barcelona. Només estic enfocat en el curt termini: a guanyar la Lliga i ser escollit el millor jugador de la competició."

I el Barça de Xavi, com el veu?

Sobre la temporada del seu equip fins a l'estiu passat, el vallesà demostra estar al dia de les evolucions del Barça de Xavi.

"Sóc del Barça des de petit, en soc soci. Hem tingut mala sort a Europa, però la Lliga està encarrilada i a veure si podem arribar a la final de Copa. Estic molt content, tinc molts amics allà i desitjo que els vagi bé." 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut