Vista parcial de l'Etihad Stadium, seu del Manchester City (Reuters)

Canvi de cicle al Manchester City: una peça clau ho deixa a final de temporada

Independentment del que passi en el judici per possible infracció del fair play de la Premier League, el director esportiu del club, Txiki Begiristain, ja té presa la decisió de plegar
Redacció Esport3 Actualitzat

Es preparen canvis i dels grossos al Manchester City. I no només pel que pugui passar amb el judici sobre les 115 possibles infraccions del fair play de la Premier League. Independentment d'aquest cas, que ha de tenir sentència a principis del 2025, a l'estiu s'acabarà un cicle al club "sky blue". Txiki Begiristain, un dels artífexs del creixement de l'entitat des de la vessant esportiva, plegarà. 

Així ho avança The Athletic, que assegura que la decisió del director esportiu del club és ferma i és independent fins i tot del que decideixi Pep Guardiola. D'acord amb aquesta informació, l'exblaugrana ja volia plegar en fer 55 anys, però finalment va decidir allargar fins als 60 anys, que va complir el mes d'agost. Ara, d'acord amb el club, hauria endegat la seva última temporada en actiu mentre es busca un relleu --que entraria al club a principis del 2025-- i se'l prepara. 


Ferran Soriano (CEO), Khaldoon Al-Mubarak (president), Pep Guardiola i Txiki Begiristain, amb la Premier guanyada l'any 2023 (Europa Press)

Però el pròxim mes de juny la vacant al despatx del director esportiu pot no ser l'única. Guardiola acaba contracte a final d'aquesta temporada i de moment no es pronuncia sobre si renovarà o no. No és la primera vegada que el de Santpedor allarga la incògnita sobre el seu futur, però ningú gosa descartar un canvi d'aires.

Guardiola sempre ha mantingut que no vol continuar entrenant gaires anys més, i que abans de plegar li agradaria entrenar alguna selecció. Cal veure, també, què passaria si el City és trobat culpable de burlar el fair play i rep una greu sanció esportiva: en el pitjor dels casos, li poden arribar a restar fins a 80 punts o pot ser expulsat de la Premier League

 

 

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut