Rafa Nadal i Casper Ruud, durant un entrenament a l'acadèmia del manacorí

Casper Ruud, l'alumne avantatjat de Rafa Nadal

El tenista noruec es va incorporar a la Rafa Nadal Academy l'any 2018, amb 19 anys, i ara s'enfrontarà al seu ídol a la final de Roland Garros
Redacció Esport3 Actualitzat

L'any 2018, Casper Ruud va aterrar a la Rafa Nadal Academy amb l'objectiu de millorar el seu tenis i situar-se entre els millors del món. El noruec tenia com a ídol Rafa Nadal, i el manacorí va rebre amb els braços oberts el jove de 19 anys. Aquest és el missatge que el balear va enviar a Ruud quan es va incorporar a la seva acadèmia.

"Hola, Casper. Benvingut a la Rafa Nadal Academy. Tothom aquí està molt emocionat per la teva arribada. Espero que tinguis bons entrenaments i que estiguis còmode. Ens veiem per aquí. Molta sort per als pròxim tornejos."

Casper Ruud era el 143 del rànquing de l'ATP i, només sis mesos després d'entrenar-se a l'RNA, va ser capaç de situar-se entre els 100 millors del món. En els darrers dos anys, la seva progressió ha estat notable i el tenista d'Oslo ha aconseguit vuit títols i ha arribat a tres finals més, una d'elles la va perdre contra Carlos Alcaraz.

Així com Rafa Nadal, la superfície favorita de Casper Ruud és la terra batuda. Set dels vuit títols els ha aconseguit sobre aquesta superfície i la seva actuació a Roland Garros l'ha confirmat com un dels millors a la terra. El pròxim dilluns, el noruec farà un pas més a la seva carrera esportiva i, guanyi o perdi la final, passarà a ser el número sis del món.

Aquest diumenge, Ruud es veurà les cares amb el seu ídol en el torneig favorit de Rafa Nadal. En total, el manacorí ha jugat 13 finals a la Philippe Chatrier. Ha guanyat les 13. El noruec intentarà aconseguir el que ningú ha fet fins ara: superar el balear a la final de Roland Garros. Un partit que serà molt especial per la Rafa Nadal Academy, pel mateix Rafa Nadal i, sens dubte, per Casper Ruud.

"És increïble. Ell (Rafa Nadal) és un dels millors jugadors als quals mai m'he enfrontat i suposo que ha valgut la pena esperar tant per jugar la meva primera final d'un Gran Slam. Serà un moment molt especial per mi i espero que una mica també per ell, tot i que ha jugat moltes finals. Almenys, en aquesta ocasió, està jugant contra un alumne de la seva acadèmia."

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut