EN DIRECTE | Catalunya debuta en l'Europeu de corfbol de Calonge i Sant Antoni

La selecció catalana competeix al Campionat d'Europa d'aquest esport innovador, en què homes i dones juguen junts amb igualtat d'oportunitats
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Esports

Catalunya és una de les federacions que competeixen en el Campionat d'Europa de corfbol, una de les cites més importants a escala continental d'aquest esport mixt. Aquesta edició del torneig es disputa a Calonge i Sant Antoni, que acollirà les seleccions més importants del corfbol europeu: Anglaterra, Països Baixos, Alemanya, Portugal, Hongria, Bèlgica, República Txeca i amb Catalunya com a amfitriona.  

Segueix aquí en directe el Catalunya - Anglaterra (19:45):

L'Europeu es disputarà del 28 d'octubre al 2 de novembre i oferirà una setmana plena de competició d'alt nivell en què Catalunya buscarà fer un bon paper davant dels millors països d'Europa. El torneig està organitzat en dos grups de quatre federacions. D'aquestes, només les dues primeres de cada grup accedeixen a les semifinals, que es jugaran passar a la gran final

Catalunya a la fase de grups es trobarà Anglaterra en la primera jornada, després s'enfrontarà a Bèlgica i acabarà la primera fase del torneig contra la República Txeca.  

 

Catalunya, potència mundial del corfbol 

Des del seu reconeixement internacional el 2005, Catalunya ha participat en sis edicions de Copes del Món i en cinc Europeus, l'actual serà la sisena. Encara que la selecció no ha aconseguit cap títol important, les millors marques són una quarta posició en el Mundial de la Xina l'any 2011 o un bronze en l'Europeu dels Països Baixos el 2016. L'últim Mundial, disputat a Taipei el 2023, el conjunt català va finalitzar el campionat en la desena posició.

Ara el combinat català tindrà l'oportunitat de fer un pas endavant i guanyar el Campionat d'Europa per primera vegada a casa, a Calonge i Sant Antoni, juntament amb els seus aficionats. 

 

Què és el corfbol?

El corfbol és un esport en què dos equips han de sumar punts llançant una pilota a dins d'una cistella, que se situa a 3,50 metres d'alçada. És similar al bàsquet, però només hi ha una cistella i no té taulell. Els equips es divideixen en dues zones, atac i defensa, i els jugadors canvien de posició cada dues cistelles, la qual cosa assegura que tothom tingui l'oportunitat de jugar en totes les àrees del camp. 

La gran rellevància d'aquest esport és que homes i dones poden competir a la vegada, és a dir, és mixt. Cada equip està format per quatre dones i quatre homes. El partit es divideix en dues parts de trenta minuts cadascuna, amb un descans de deu minuts. 

ARXIVAT A:
Esports
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut