Andreu Camps, al costat de Luis Rubiales en una imatge d'arxiu

Cau la primera peça: l'RFEF destitueix Andreu Camps com a secretari general

La seva sortida era a la llista de peticions de les futbolistes. El president Rocha li ha comunicat la decisió, que es podria repetir amb la seleccionadora
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Luis Rubiales

El president de l'RFEF, Pedro Rocha, ha comunicat aquest dimecres a Andreu Camps el seu cessament com a secretari general. El que va ser mà dreta de Luis Rubiales podria tenir una sortida amistosa, una sortida que era a la llista d'exigències de les futbolistes en el conflicte que les enfronta amb la federació.

Camps era una de les cares visibles de la federació des de fa més de 5 anys. En concret, des que va ser elegit per al càrrec a l'assemblea general del maig de 2018. El 2020 va ser reelegit.

En l'anunci oficial del cessament, la federació ha especificat que no nomenarà un nou secretari general i que les funcions seran assumides de forma interina per Elvira Andrés i Alfredo Olivares fins a la "finalització del procés electoral". Aquests dies tensos, Olivares, actual director de Competicions, ha estat a terres valencianes amb les jugadores.

Tomé podria ser la propera

Després de les sortides de Luis Rubiales i de l'exseleccionador Jorge Vilda, la marxa de Camps pot ser el principi del final de la partida que juguen futbolistes i Federació. Després de la caiguda de Camps, l'ABC apunta que la següent podria ser la seleccionadora Montse Tomé.

El govern espanyol hauria assolit aquest compromís amb les jugadores. El diari madrileny assenyala que instarà la RFEF a destituir l'asturiana després dels dos partits contra Suècia i Suïssa.  

El primer símptoma de la nova etapa: "Declaració de principis" de la RFEF

Hi haurà un abans i un després a la RFEF a partir de la convocatòria a la força de les futbolistes que van demanar no tornar a la selecció. I no només per Andreu Camps. L'irrespirable clima de dimarts no s'hauria de repetir si fem cas de la "declaració de principis" que la federació ha publicat aquest dimecres al vespre.

El text, una mena de manifest (re)fundacional fruit dels compromisos adquirits amb les jugadores en la reunió nocturna allargada fins a les 6 del matí i celebrada amb la mediació del govern, destaca "l'absoluta necessitat d'iniciar una nova etapa" per tancar la "crisi institucional".

En les següents línies, la RFEF se situa al costat de les futbolistes que "estan passant per aquestes circumstàncies indesitjades", i cita Jenni Hermoso. No tornen a repetir la controvertida voluntat de "protegir-la".

El passatge surrealista del comunicat és quan asseguren que, davant els esdeveniments de les darreres hores, no ha estat mai intenció de la RFEF "aportar més soroll i pressió a les jugadores".

Finalment, prometen realitzar els canvis estructurals exigits per les campiones del món. Els activaran traçant criteris de bona governança, transparència i igualtat. El mateix vespre Pedro Rocha comunicava a Andreu Camps la seva destitució.

ARXIVAT A:
Luis Rubiales
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut