L'economia del Barça s'estabilitzarà quan s'acabin alguns contractes

Clatellot de Laporta i Alemany als capitans del Barça per no rebaixar-se el sou

Discursos sense esquerdes dels gestors blaugrana al voltant dels salaris de Piqué, Busquets i Alba, que segueixen disparats
Redacció Esport3 Actualitzat

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha anat aquest diumenge un pas més enllà que dijous el seu vicepresident econòmic, Eduard Romeu, i ha assenyalat les rebaixes salarials frustrades dels capitans de la plantilla com el motiu que va empènyer els directius a avalar per complir amb el fair play financer de la Lliga. Durant el seu discurs a l'assemblea de compromissaris ha dit:

"Hem intentat rebaixar els sous d'alguns jugadors, però no s'ha aconseguit. No només no ha sortit, sinó que els directius hem avalat 10 milions d'euros amb el nostre patrimoni personal. Si s'hagués fet no hauríem hagut d'avalar, però ho acceptem amb esportivitat."

Les paraules del president, que en la mateixa intervenció ha assegurat que una Superlliga donaria als clubs l'autonomia que no tenen ara en aquests afers, fan al·lusió a les negociacions que no van arribar a bon port amb els representants de Gerard Piqué i Sergio Busquets per encaixar els seus contractes dins del mercat. El del central no es va poder formalitzar, mentre que el migcampista va preferir no renovar un any més, fins al 2024, condició indispensable perquè la gestió tingués efectes en el fair play.

Un altre que va participar en l'aval dels 10 milions va ser el director de futbol, Mateu Alemany. L'executiu mallorquí tampoc s'ha mossegat la llengua per parlar dels capitans Piqué, Busquets i Jordi Alba:

"Tenim alguns salaris fora de mercat, els jugadors amb aquestes fitxes són impossibles de transferir a altres clubs. El gran objectiu és que desapareguin aquests salaris. Un 75% dels futbolistes que els tenien i bloquejaven el fair play ja no hi són. L'equilibri salarial al vestuari és imprescindible."

En aquest sentit, Alemany ha celebrat l'acord amb l'Atlètic de Madrid pel traspàs de Griezmann per uns, ha dit, "entre 20 i 25 milions en funció dels variables". L'ha valorat com a "extraordinari per a nosaltres" pel sou que percebia el francès, una operació que ha comparat amb la venda de Coutinho a l'Aston Villa.

Eduard Romeu va assegurar entre setmana que l'"esperança" per aprimar la massa salarial en els pròxims dos exercicis passa per la finalització dels tres contractes esmentats.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut