Jocs Olímpics

Compte enrere per als Jocs de Tòquio, amb incerteses i rebuig social al Japó

Les últimes enquestes dels mitjans nipons diuen que un 83% de la població és contrària als Jocs. Un 40% en demanen l'ajornament i un 43%, directament la cancel·lació

Redacció Esport3Actualitzat

Tòquio comença el compte enrere per als Jocs Olímpics i Paralímpics, quan falten dos mesos per a l'inici de la competició, i el país i els organitzadors tenen encara moltes incerteses per resoldre. Uns Jocs que, a més, no passen el seu millor moment de popularitat, sobretot entre els japonesos.

Les últimes enquestes dels mitjans nipons diuen que un 83% de la població és contrària als Jocs. Un 40% en demanen l'ajornament i un 43%, directament la cancel·lació. Per acabar-ho d'adobar, l'Associació de Metges de Tòquio també n'ha demanat la cancel·lació perquè diu que els hospitals de la ciutat estan desbordats, alhora que els contagis per coronavirus continuen augmentant, en plena quarta onada de la pandèmia.

De totes maneres, aquests últims dies, Thomas Bach, el president del COI, ha enviat missatges de tranquil·litat i ha refermat el compromís de l'organització i dels organismes japonesos per fer uns jocs segurs. Potser per això, Bach ha anunciat un acord amb la farmacèutica Pfizer per proveir de vacunes els esportistes, i ha aclarit que el 80% dels atletes i membres dels comitès que s'allotjaran a la vila olímpica arribaran vacunats al Japó.

Això sí, hi arribaran amb poc temps d'antelació, entre quatre i cinc dies, amb tots els inconvenients que això suposa. Pel que fa a la mobilitat, el COI ha explicat que els participants viuran en una mena de bombolla entre la vila olímpica i l'estadi.

El mes que ve es decidirà si entren aficionats als estadis. D'altra banda, diferents ciutats que havien d'acollir estades i proves prèvies, les han cancel·lat aquests últims dies. Malgrat els esforços, molts aspectes dels Jocs continuen sent ara mateix una incògnita, quan falten dos mesos per al seu l'inici.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut