El Luna Rossa i l'Ineos en les regates d'aquest dimecres (Reuters)
El Luna Rossa i l'Ineos en les regates d'aquest dimecres (Reuters)
Copa Amèrica

Cop d'efecte de l'Ineos; els britànics, a una victòria de la final

La presortida de la novena regata ha estat ferotge i l'Ineos i el Luna Rossa han fregat la col·lisió

Redacció Esport3Actualitzat

Després dels problemes mecànics del dia anterior amb el Luna Rossa, aquest dimecres l'Ineos ha demostrat que també pot guanyar en igualtat de condicions. Els britànics s'han imposat en les dues regates i van 6-4. L'Ineos ha estat impecable i només necessita un punt més per ser a la final de la Copa Amèrica contra Nova Zelanda.

La presortida de la novena regata ha estat ferotge. L'Ineos i el Luna Rossa han fregat la col·lisió. Gran Bretanya ha protestat però els àrbitres no han sancionat. Les espurnes han seguit saltant en la primera cenyida amb encreuaments a pocs metres.


El punt d'inflexió ha estat després de passar la quarta boia. Els italians han comès un error i han estat a punt de perdre el vol durant quatre segons. Han salvat els mobles però han perdut l'estabilitat i temps, i el Britannia II s'ha escapat a més de 300 metres. L'equip de Ben Ainslie tenia la paella pel mànec, no ha patit cap contratemps i s'ha imposat per 23 segons de diferència. L'Ineos és solvent i eficaç. No falla, s'ha adaptat bé al llevant i a les onades i s'ha posat 5-4.

El pilot del Luna Rossa, Francesco Bruni, comentava resignat que cada dia els passa el mateix i comencen perdent. Amb aquest panorama s'ha ha arribat a la desena regata, decisiva per al marcador final. Amb menys pressió, l'Ineos s'ha tornat a mostrar molt agressiu. Ha fet una millor sortida, li ha deixat el vent "brut" a Itàlia i ha passat la primera boia amb tres segons d'avantatge. A partir d'aquí, match race pur i dur. Marcatge estret de Ben Ainslie i Dylan Fletcher a Jimmy Spithill i Francesco Bruni.

L'Ineos ha guanyat tots els trams del dia (16 en total) demostrant una gran regularitat i evitant contratemps. No fan maniobres arriscades ni errònies, i tampoc tenen avaries. Victòria amb vuit segons d'avantatge. 6 a 4. Itàlia està contra les cordes i necessita guanyar tres regates seguides si vol ser a la final. Divendres, primera pilota de partit per a l'Ineos.

ARXIVAT A:
Copa Amèrica
Anar al contingut