Darder, visitant incòmode a Cornellà (EFE)
ESPANYOL

Darder provoca un xoc emocional en el seu retorn a l'RCDE Stadium com a rival

Debat entre l'afició de l'Espanyol sobre com rebre l'excapità en la visita del Mallorca

Oriol VidalActualitzat

Retrobament força incòmode entre l'Espanyol i Sergi Darder amb motiu d'un partit clau per als blanc-i-blaus. La necessitat de guanyar un Mallorca llançat té el rerefons del retorn de l'excapità, que pot ser mogut: En una entrevista a Relevo, Darder ha confessat que s'espera un partit mogut i amb xiulets cada cop que toqui la pilota. El perquè, obvi, l'ha explicat ell mateix: va forçar la seva sortida el curs passat, amb el descens ben calent i tan sols un any després d'haver renovat, espantat pels fantasmes d'una nova depressió. Preguntat sobre l'afer, Manolo González ha defugit la polèmica:

"Quan no conec una persona, intento no ficar-me en jardins, perquè no seria just. Pel que sento, al vestidor no es parla malament d'ell.  Aquí va ser titular i va tenir un gran rendiment. La seva trajectòria és indiscutible."

Entre els aficionats periquitos hi ha hagut debat aquesta setmana. La història de desamor va ser massa grossa: com rebre Darder, potser el jugador més estimat dels últims temps a l'Espanyol i inspirador de l'expressió darderisme? Com encaixar-ho amb el trauma d'un adéu no desitjat pels seguidors, produït potser en el moment més baix dels periquitos? Els retrets i escridassades des de diferents sectors són més que probables, però el tècnic del Mallorca, Jagoba Arrasate, creu que Darder suportarà bé la pressió:

"Si el rebran amb xiulets o no? Se m'escapa una mica, perquè no vaig viure la situació. Com a jugador de l'Espanyol ho va fer molt bé i va ser important: jo mateix el vaig patir!  Però crec que el Sergi d'avui és més madur que el de fa uns anys i aquestes coses les porta millor."

La resposta, a partir de les dues de la tarda a l'RCDE Stadium. Un duel en què l'Espanyol, episodi sentimental a banda, s'hi juga l'estabilitat a la taula. I sense Puado ni Cabrera: tota una prova de foc després de les exigències del calendari contra el Madrid, el Vila-real i el Betis. Sumar de tres és imprescindible per obrir marge amb el descens. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut