Futbol

De la Fuente llança un missatge als clubs i un dard amb verí: "Engrandit no, però..."

El seleccionador espanyol va enviar un missatge reivindicatiu que va incloure una referència velada del seu antecessor, Luis Enrique

Redacció Esport3Actualitzat

Es comença a veure un Luis de la Fuente amb més caràcter a les rodes de premsa. Lluny queden les primeres compareixences del tècnic de la selecció espanyola, en les quals utilitzava un to diplomàtic i deixava bones paraules per on passava.

Amb la victòria de la "roja" contra Sèrbia (3-0) en la quarta jornada de la Nations League, els de De la Fuente s'han classificat matemàticament per als quarts de final d'una competició que poden presumir de ser-ne els vigents campions. El tècnic de La Rioja va aparèixer cofoi davant els mitjans.

"No estic engrandit"

De la Fuente va llançar un missatge reivindicatiu, en què va incloure una referència velada del seu antecessor, Luis Enrique:

"No estic engrandit. Però si ho estigués, també m'ho hagués guanyat. Perquè un altre en aquestes circumstàncies... no t'ho vull ni explicar. Tiraria de carisma i ja podem plegar. Jo soc humil, soc educat i no canviaré."

El cert és que De la Fuente és un dels seleccionadors amb millors registres --i més títols-- de la història del combinat estatal. Dels 25 partits que porta al càrrec, n'ha guanyat 21, per 2 empats i només 2 derrotes. Uns resultats que han tingut la seva traducció en dos dels tres títols a què pot aspirar una selecció europea, la Nations League i l'Eurocopa. Per comparar, els números de Luis Enrique van ser 26 triomfs en 47 enfrontaments internacionals.

Missatge als clubs de cara a l'aturada del novembre

Amb l'aturada de seleccions del mes octubre gairebé acabada, ja es comença a pensar en la finestra de seleccions d'aquí un mes. La selecció espanyola s'enfrontarà de nou a Dinamarca i Sèrbia, partits en els quals buscarà consolidar la primera plaça del grup 4.

De moment ja tenen el pas assegurat, ja que la novetat de la present edició és la creació de la ronda de quarts de final. En les dues primeres edicions, en canvi, només seguien vius els quatre primers, que s'enfrontaven en la Final a quatre definitiva.

Tot i això, el tècnic de 63 anys va deixar un missatge als clubs de cara a l'aturada de novembre. Tornarà a cridar els millors: "Els futbolistes estan encantats de ser aquí i de jugar. Per això al novembre vindran els millors."

ARXIVAT A:
Esports
Anar al contingut