Tres jutges de línia, atents al joc durant un partit de la passada edició de Wimbledon (Reuters)
Tenis

Decisió històrica al torneig de Wimbledon: s'acaba una tradició de 147 anys

Les noves tecnologies s'obren pas també al tradicional Grand Slam anglès, que prescindirà de més de 300 àrbitres de línia

Redacció Esport3Actualitzat

Totes les tradicions es veuen afectades en algun moment o altre per la irrupció dels nous temps i, aquesta vegada, li ha tocat al torneig de Wimbledon, molt respectuós amb els costums de tota la vida. L'All England Club ha decidit que el torneig anglès, un dels quatre grans, comptarà amb el Sistema per Cantar Línies (ELC), una evolució de la tecnologia de l'ull de falcó, per determinar si la pilota ha entrat o ha anat fora. 

Això implicarà, a la pràctica, l'eliminació d'uns 300 jutges de línia que feien aquesta feina a les 18 pistes del club londinenc, en una tradició que es mantenia pràcticament invariable des de fa 147 anys. No afectarà la presència dels jutges de cadira. De fet, l'ATP ja ha adoptat aquest sistema, que anirà implantant en els seus tornejos a partir del 2025.  

Aquest sistema es va començar a fer servir a  l'Open dels Estats Units des del 2020 i també s'utilitza a l'Open d'Austràlia. En canvi, el torneig de Roland Garros no ho preveu de moment ja que a la terra batuda el bot de la bola queda marcat i és fàcilment detectable sense la necessitat de tecnologia.     


 

Anar al contingut