Jesé Rodríguez, amb la samarreta del Coritiba brasiler

Deixa d'estar a l'atur 10 mesos després: Jesé Rodríguez obre la via malàisia

El davanter canari signa pel gran dominador del campionat de Malàisia, el Johor Darul
Guim Fortuny Gimbert Actualitzat

Durant anys se'l va conèixer en cercles madridistes com el "bitxet", apel·latiu creat pels que veien en Jesé Rodríguez un Cristiano Ronaldo, el "bitxo", en potència. Després, la carrera del canari ha estat un pla seqüència de desil·lusions repartides pel món. Les lligues de França, Anglaterra, Portugal, Turquia, Itàlia, Brasil i, és clar, Espanya, han estat testimonis del declivi futbolístic del davanter nascut a Las Palmas. Una decadència gradual esquitxada per polèmiques esporàdiques

Ara, amb 31 anys, i després de 10 mesos sense equip un cop rescindit el contracte amb el Coritiba, Jesé es tornarà a calçar les botes per jugar al Johor Darul, propietat del fill del rei de Malàisia. El gran dominador del campionat malaisi havia intentat, sense sort, seduir Falcao. Enguany somien arribar lluny a la Champions asiàtica.

Per la seva banda, Jesé havia rebutjat un parell d'ofertes del País Valencià, de l'Inter City i l'Eldenc. Al vestidor del guanyador de les 10 últimes lligues coincidirà amb el maresmenc Jordi Amat, format a l'Espanyol i actual capità de l'equip. Un enllaç amb contactes en aquest exòtic destí.

Obre la via malaia, el penúltim tren

Amat es va convertir amb 30 anys complerts en internacional absolut per Indonèsia d'ençà que fa dos anys adquirís la nacionalitat a través de la seva àvia materna, membre d'una família de noble llinatge, els Maas. Com que un dels avantpassats va arribar a ser rei, Amat va rebre el certificat de príncep.

Si Jesé vol fer el mateix a Malàisia i estrenar experiència internacional --mai va arribar a ser absolut amb Espanya-- té dues vies: descobrir que els seus pares o avis són malais o, el més plausible, passar 5 anys vivint en aquesta península del sud-est asiàtic amb 34 milions d'habitants. Al setembre, el combinat malai va inaugurar etapa amb el gracienc Pau Martí a la banqueta i es va adjudicar el torneig de casa, el Merdeka.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut