Jorge Vilda, tècnic de la selecció espanyola femenina

Jorge Vilda: de l'èxtasi mundial a una destitució fulminant

Ha estat l'última víctima del cas Rubiales. Pedro Rocha, en funcions de president de la RFEF, ha posat fi a l'etapa de Vilda amb la selecció espanyola
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Mundial Femení

Fi a l'etapa de Jorge Vilda amb la selecció espanyola femenina. Pedro Rocha, president interí de la Federació espanyola de futbol, l'ha destituït de manera fulminant quan no han passat ni 20 dies de la final del Mundial. Amb Rubiales, se sentia intocable, però sabia que, sense ell al capdavant de la RFEF, tenia els dies comptats.  

Arran del cas Rubiales, Vilda va mirar de no aixecar gaire la veu i passar desapercebut. Va aplaudir, des de primera fila, el discurs de l'expresident durant l'assemblea de la RFEF, però no va trigar gaire a emetre un comunicat de denúncia pel comportament de Rubiales. Se n'anirà com a campió del món, però sense desprendre's de la imatge d'entrenador arrogant i desafiant.

 

Pols amb les 15 "rebels"

El pols de Jorge Vilda amb les internacionals va aixecar molta polseguera. Tant és així que el setembre de l'any passat fins a 15 jugadores van comunicar a la Federació Espanyola el seu rebuig a tornar a jugar amb Espanya. Reclamaven canvis, perquè consideraven que l'entrenador no estava a l'altura. I afegien que els estava afectant el seu estat emocional i personal. 

A l'entrenador, aquesta situació no li va fer perdre les ganes de continuar. És cert que des de la federació li van demostrar sempre confiança cega. 

 

Jorge Vilda, envoltat de l'staff i les jugadores després d'assolir el pas a la final del Mundial (Reuters)

Casos de distensió

El pols entre les dues parts es mantenia i anaven passant els mesos. I, de fet, al febrer, per la Copa de les Nacions, Vilda va haver de recórrer a convocar jugadores joves. Però la data del Mundial s'anava apropant i, de les 15 jugadores, algunes van moure fils per destensar la corda i fer marxa enrere. És el cas d'Aitana Bonmatí, Mariona Caldentey i Ona Batlle, que van enviar un comunicat a la federació mostrant la seva disponibilitat per jugar amb la selecció. D'altres, però, com Mapi León o Clàudia Pina, s'han mostrat fermes i no han volgut tornar.

En una imatge corresponent al juliol, a les portes del Mundial, moltes jugadores van decidir fer el gest de no aplaudir el seleccionador. Era una situació crítica. Però ja sigui perquè s'han fet malabars al vestidor o perquè s'ha buscat l'equilibri, han aconseguit fer història.  
 

ARXIVAT A:
Mundial Femení
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut