L'exseleccionador Mario López
L'exseleccionador Mario López (FEB)
Bàsquet

Demanen 14 anys de presó per a l'exseleccionador espanyol Mario López, acusat d'agressió sexual a una menor

Els fets van transcórrer el 1998 i es van prolongar durant 3 anys

Redacció Esport3Actualitzat

La Fiscalia demana 14 anys de presó per a l'exseleccionador espanyol Mario López, acusat d'agressió sexual a una menor. També li prohibeix acostar-se durant 10 anys a la dona que el va denunciar i 20.000 euros d'indemnització.

Mario López, exseleccionador dels combinats sub-16, sub-18 i sub-19 de la selecció espanyola de bàsquet i tècnic durant 11 anys del Lointek Gernika, està sent investigat per una suposada agressió sexual continuada a una menor. Els fets, segons relata El País, van transcórrer el 1998 i es van prolongar durant tres anys.

En el moment que van passar els fets, d'acord amb les informacions del diari, Mario López tenia 31 anys, 18 més que la víctima, que explica com el tècnic va abusar de la menor durant les seves etapes com a entrenador al col·legi Allende Salazar. I posteriorment, al Lointek Gernika, club on fa 25 anys que treballa, fins al 2022 com a entrenador, i fins avui com a responsable de gestió esportiva del club.

Llavors, la víctima va patir repetides agressions sexuals de diversos tipus que van anar en augment, segons recull la denúncia presentada el 13 de juny del 2022. A més d'"atemptar contra la salut sexual" de la víctima, la menor també denuncia situacions de vigilància, pressió i maltractament.

Les diligències recollides en la investigació relaten que tots els fets es van dur a terme "en un context de superioritat de l'investigat respecte a la víctima, per raó d'edat i posició, incloent-hi actes de violència física".

Pel que fa a Mario López, l'extècnic del Lointek Gernika, va al·legar "problemes de salut" l'estiu passat, quan va deixar la banqueta de l'equip biscaí i va deixar pas a Anna Montañana. Malgrat fer un pas al costat, López retornava al Gernika aquesta temporada com a responsable de la gestió esportiva del club fins a l'actualitat.

La FEB condemna els fets

Després de saber-se la notícia, la Federació Espanyola de Bàsquet ha condemnat "sense pal·liatius" els fets i ha argumentat tenir un "coneixement parcial" de la denúncia des del 29 d'octubre d'aquest any.

El Gernika nega haver tingut constància del cas fins ara

D'acord amb les informacions d'El País, des del club biscaí es tenia constància de les acusacions cap a López. El juny passat, la Red Feminista Gernika va contactar amb el club després de saber la denúncia. El president, Gerardo Candina, va comunicar al cos feminista que "amb la Junta, espònsors i jugadores estan d'acord a mantenir Mario com a entrenador i, per tant, això és el que es farà".

Malgrat aquestes informacions i el comunicat oficial de la FEB, el Lointek Gernika ha ofert un comunicat anunciant la desvinculació immediata de Mario López, al·legant, això sí, que "el club en cap moment ha tingut coneixement oficialment de cap investigació oberta".

ARXIVAT A:
Agressió sexual
Anar al contingut