Jordan Díaz en un dels salts de la final del triple salt (Reuters)

Dia 14 París 2024: Jordan fa sonar la campana amb un or al triple salt

L'atleta d'origen cubà s'ha imposat a Pichardo en una emocionant final. La creu del dia ha arribat amb la derrota de l'handbol masculí, que ha caigut a les semifinals
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Jocs Olímpics

Quart or per la delegació espanyola

L'atletisme ha donat una altra alegria a Espanya. Jordan Alejandro Díaz Fortún s'ha penjat l'or en triple salt amb una marca de 17.86 metres. Amb arrels cubanes, Díaz ha aconseguit la marca en el seu primer salt. L'accent cubà s'ha deixat fet notar en la final d'aquesta prova, ja que dos atletes més amb origen a l'illa, han pujat al podi. Segon, representant a Portugal, ha sigut Pedro Pichardo (17.84m) i, tercer, Andy Díaz, que competia per Portugal.

Al mes de juny, Jordan Díaz va fer el tercer millor registre de tots els temps (18.18), però Pichardo, campió de tot, va posar en dubte las validesa de la marca del seu rival per l'apagada del marcador electrònic a la capital italiana.


L'handbol masculí s'acomiada del somni d'una final olímpica

La selecció alemanya també ha sigut la rival d'Espanya en les semifinals d'handbol masculí. L'equip de Jordi Ribera començava el partit amb el somni de poder disputar una final olímpica per primera vegada a la història. Era la cinquena vegada en la història que el combinat espanyol aspirava a disputar la final olímpica. El desenllaç ha estat el mateix que en les darreres quatre, els espanyols han perdut 25 a 24 contra el combinat alemany.

El duel ha entrat molt igualat en el darrers quatre minuts de joc, quan el marcador era d'emapt a a 24. Des de llavors, només un gol d'Alemanya i cap dels 'Hispans'. Andreas Wolff ha estat un autèntic mur a les acaballes i la peça clau perquè els d'Alfred Gislason s'acabessin imposant. Un solitari gol de Juri Knorr a tres minuts del final ha decantat defintivament la balança. En la fase de grups d'aquests mateixos Jocs Olímpics, es van imposar els alemanys (33-31). Els tres catalans d'Espanya, que avui han marcat 12 gols, s'hauran de conformar amb la lluita per la medalla de bronze, que es jugaran amb Eslovènia. L'altre finalista serà Dinamarca.

Alberto Ginés, sense medalla en escalada combinada

Alberto Ginés, campió olímpic a Tòquio 2020, s'ha quedat sense medalla en els Jocs de París. A les instal·lacions de Le Bourget, en la competició d'escalada combinada, l'extremeny ha pagat la seva baixa puntuació en la modalitat de bloc, on ha estat setè. En dificultat, el seu punt fort principal, ha aconseguit el tercer millor registre, però ha estat insuficient per culminar la remuntada.

L'or ha estat per al britànic Toby Roberts, després que el japonès Sorato Anraku no pogués mantenir l'avantatge aconseguit en bloc en la resolució de dificultat.

Alberto Ginés, durant la final d'escalada combinada de París 2024, que engloba les disciplines de bloc i dificultat (EFE)


Segura, fora de la final del 4x400

Berta Segura no s'ha pogut classificar per a la final del relleu 4x400 femení amb l'equip espanyol. La lleidatana ha fet la segona posta de la primera sèrie, on el quartet espanyol ha estat cinquè amb un temps de 3:28.29, a tres segons i mig de la classiicació directa per places. Tot quedava, per tant, a l'expectativa dels registres de la segona sèrie classificatòria, on fins a set equips han estat més ràpids malgrat el mèrit de la seva marca. Per tant, el relleu espanyol ha estat dotzè de la classificació general.

Berta Segura rep el relleu de Blanca Hervás durant la primera sèrie del relleu 4x400 m dels Jocs Olímpics de París 2024 (EFE)


Iris Tió afronta el duo amb Alisa Ozhogin

Després de l'èxit aconseguit per equips, on la selecció espanyola va obtenir la medalla de bronze, la catalana Iris Tió afronta ara la competició per parelles en companyia d'Alisa Ozhogin. La rutina tècnica es disputarà aquest divendres, a les 19:30, al Centre Aquàtic de Saint-Denis.  

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut