Els Estats Units guanyen la medalla d'or també al bàsquet femení
Els Estats Units guanyen la medalla d'or també al bàsquet femení (Reuters)
JOCS OLÍMPICS DE PARÍS

Dia 16 París 2024: França frega la proesa contra els EUA amb un final èpic

La tota poderosa selecció dels Estats Units ha suat sang i llàgrimes per penjar-se una nova medalla d'or davant el combinat local

Redacció Esport3Actualitzat

El desenllaç ha estat el de sempre, però el camí fins a l'or ha estat el més dur que mai ha tingut la selecció dels Estats Units. Un combinat acostumat a celebrar els triomfs pràcticament abans d'arribar a l'últim quart, aquest diumenge s'ha trobat al davant un equip que li ha plantat cara fins al darrer instant

De fet, les franceses han tingut l'opció d'empatar el marcador i portar el partit a la pròrroga, però Gabby Williams --exjugadora de l'Uni Girona-- estava trepitjant la línia de tres en el seu llançament. Només han pujat dos punts a l'electrònic i el somni francès s'ha esvaït per només uns centímetres. El resultat final, 66-67, permet a les nord-americanes penjar-se la medalla d'or per vuitena vegada consecutiva.

Un or que, a més, permet als Estats Units igualar els 40 ors de la Xina i, per tant, pujar a la primera posició del medaller olímpic. Era l'última oportunitat que els EUA tenien per liderar, un cop més, la llista dels metalls.

Sifan Hassan, or i rècord olímpic a la marató

En la seva estrena a la marató olímpica, Sifan Hassan ha demostrat el seu caràcter competitiu: s'ha adjudicat l'or a l'esprint rebaixant a més el rècord olímpic. La neerlandesa suma així tres medalles a París-2024: ja havia conquerit el bronze tant als 5.000 com als 10.000 metres. És el sisè metall olímpic per a una de les grans icones de l'atletisme femení actual. 

La catalana Meritxell Soler ha fet una gran cursa, entrat en la 25a posició. 


Laura Heredia, sense opció a la final de pentatló modern

Mala experiència per a Laura Heredia, que havia aconseguit classificar-se de forma brillant per a la final de pentatló modern. En la primera prova de la gran final, el seu cavall, Dollar US d'Ecly, ha refusat saltar tres vegades i la barcelonina no ha pogut fer-lo entrar en raó. Heredia, en conseqüència, ha sumat 0 punts en la prova i s'ha quedat sense opcions de medalla. 

El waterpolo masculí acaba sisè

L'eliminació als quarts de final contra Croàcia (10-8) va ser un cop dur de pair per a Espanya, que aspirava a lluitar per les medalles. Finalment, l'equip de David Martín ha acabat en sisè lloc després de perdre contra Grècia (15-13), en un partit que ha sonat a comiat per a alguns jugadors importants de l'equip. Especialment per a Felipe Perrone, que als 38 anys podria haver-se acomiadat del combinat espanyol.  


Cerimònia de clausura

Els Jocs Olímpics sempre tenen el mateix punt final. La cerimònia de clausura és la baixada de teló definitiva a quinze dies de competició frenètics. També és l'última oportunitat per a la seu i el país amfitrió de deixar la seva marca en l'edició. París i França no seran l'excepció i ja tenen preparada un tancament ple de sorpreses.

L'acte començarà a les nou de la nit a l'Stade de France, on hi haurà la tradicional desfilada dels atletes i banderes i l'entrega als medallistes de marató. També hi haurà el discurs protocol·lari del president del COI, Thomas Bach.

Després es passarà a la part estètica de la cerimònia, amb l'espectacle "Records". El contingut s'ha mantingut en el màxim secretisme, però el director de cerimònies de París 2024, el francès Thierry Reboul ha avançat que "hi ha un ampli dispositiu preparat" i que "hi haurà un univers pròxim a la ciència-ficció".

Els organitzadors esperen que la clausura també sigui igual de sorprenent que la inauguració, on per primera vegada la cerimònia d'obertura va ser fora d'un estadi i a través del riu Sena. Aquest cop serà més curt, amb una durada prevista de dues hores.

Una altra de les parts ineludibles del darrer dia és el traspàs de bandera entre la seu actual, París, i la de la pròxima edició, Los Angeles el 2028. Un moment en què els nous amfitrions mostren què poden oferir i els seus característics. I parlar de Los Angeles és fer-ho de cinema i música. Aquests dies s'ha vist l'actor Tom Cruise a la teulada de l'Stade de France i la seva presència ja es dona per feta. També es rumoreja la possibilitat que algun cantant americà pugui participar-hi.

L'actor Tom Cruise s'ha deixat veure en diferents seus durant el Jocs de París
L'actor Tom Cruise s'ha deixat veure en diferents seus durant el Jocs de París (Reuters)
ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut