Futbol

José Gragera, una assegurança de vida per a Manolo González

L'asturià, un fix del tècnic blanc-i-blau, creu que l'Espanyol està en el bon camí cap a la permanència a Primera Divisió

Enric Vilalta LópezActualitzat


José Gragera, migcentre de 24 anys, és un fix en l'esquema de Manolo González. Des de l'arribada del tècnic, la temporada passada, ha estat titular 19 vegades de 22 possibles. L'asturià és part destacada de la notable arrencada de l'Espanyol a Primera. El balanç del primer quart de la lliga, 10 punts en 9 partits. Parlaríem d'un aprovat en la primera avaluació, però Gragera sap que les notes es posen a final de curs:

"Hem començat bé, sobretot a casa, però les notes sortiran al mes de maig. En dos mesos hem millorat molt, però encara tenim molt de recorregut. Ens hem adaptat bé a la categoria, sabent que l'exigència és molt alta."

Va arribar fa un any i mig procedent de l'Sporting, amb l'equip encara a Primera Divisió, i va passar pel tràngol del descens i pel calvari de segona. José Gragera cuida molt l'aspecte mental de la seva professió, i la temporada passada va haver de treballar molt amb el seu psicòleg, sobretot durant uns play-offs, contra l'Sporting i l'Oviedo, que van ser especialment durs per a un asturià de Gijón com ell.

"El pas per Segona Divisió no va ser fàcil, perquè estàvem obligats a tornar a primera al més aviat possible. Les eliminatòries contra els dos equips asturians van ser complicades per a mi, però al final l'agonia va tenir recompensa."

La permanència de l'Espanyol exigeix fer-se fort en els partits de casa. De moment, a Cornellà-el Prat, tres victòries molt suades, davant d'una afició entregada. L'assignatura pendent són els desplaçaments, en què només s'ha guanyat un punt, això sí, en un camp tan difícil com el Metropolitano.

"Hem anat a camps molt complicats, però no és excusa. És el nivell de Primera Divisió. A casa ens sentim forts, però sabem que haurem de patir a cada partit per treure els punts. Del que es tracta és poder tenir continuïtat en els partits com a visitant."

Dissabte San Mamés serà tot un examen per aquest salt de qualitat. La següent sortida, Montjuïc. Serà per a nota.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut