Novak Djokovic queda en llibertat però el govern australià vol repatriar-lo

El tenista serbi guanya la batalla judicial i podria jugar l'Open d'Austràlia si el govern l'hi permet
Actualitzat

El jutge australià Anthony Kelly ha decidit aquest dilluns deixar en llibertat el tenista Novak Djokovic i, per tant, després de guanyar la batalla judicial, el serbi és més a prop de disputar l'Open d'Austràlia, que comença la setmana vinent. El govern australià havia detingut des de dijous passat el tenista a Melbourne després de revocar-li el visat per no estar vacunat contra la covid-19. El tribunal, a més, ha demanat al govern que retorni el passaport i els efectes personals a Djokovic i que pagui també les despeses legals del tenista. El cas, però, podria no queda encara tancat, ja que el govern australià insisteix a repatriar el serbi al seu país.

L'afer s'ha embolicant per moments. El pare del tenista havia filtrat a alguns mitjans serbis que Djokovic havia estat detingut de nou. Però diferents fonts governamentals i del tenis el desmenteixen. Això sí, el ministre d'Immigració encara està decidint tornar a cancel·lar el seu visat, segons confirmen The Age i The Sydney Morning Herald.

Abans d'acabar el dia, Djokovic ha publicat aquest tuit deixant clar que vol jugar l'Open d'Austràlia i ha tornat a les pistes de Melbourne.

 

 

Djokovic, vigent campió de l'Obert d'Austràlia i número 1 mundial, havia arribat el darrer dimecres a Melbourne per defensar el títol i afirmava tenir permís dels organitzadors del torneig per ser-hi, malgrat no haver-se vacunat contra la covid-19. El cas havia provocat un enrenou polític a Austràlia, amb el govern negant el visat d'entrada al serbi, que ha passat els darrers dies tancat en un hotel. De fet, les autoritats van intentar deportar-lo el mateix dimecres, però els advocats del jugador van presentar un recurs.

Els advocats del Ministeri de l'Interior australià havien demanat al tribunal retardar la resolució del cas fins aquest dimecres, però el jutge Anthony Kelly va rebutjar el recurs i volia decidir aquest dilluns. La petició es va fer després que l'equip legal del tenista presentés dissabte davant el tribunal un document de 35 pàgines en què s'al·legava que el número 1 del món va rebre una exempció mèdica per entrar a Austràlia sense estar vacunat en haver-se contagiat de la covid-19 el desembre passat. A més, els advocats del serbi havien demanat enllestir el cas ràpid, ja que falta poc temps per a l'inici de l'Obert d'Austràlia, programat entre el 17 i el 30 de gener.


Els advocats defensaven que Djokovic va donar positiu de covid-19 el 16 de desembre del 2021 i que dues setmanes després estava recuperat, de manera que l'1 de gener se li havia proporcionat el permís per entrar a Austràlia. Però diverses fotos publicades a les xarxes socials mostren com el número 1 del tenis mundial participava en actes públics sense mascareta en aquestes dates. De fet, just l'endemà del 16 de desembre, data del seu segon positiu del virus, el serbi va ser en un acte de presentació de la seva marca personal i, més tard va participar en una entrega de premis als millors tenistes de Belgrad del 2021, sense mascareta en tots dos casos.

 

Austràlia exigeix als viatgers per entrar al país tenir la pauta completa de la vacuna contra la covid-19 o una exempció mèdica vàlida, que inclou tenir una condició mèdica greu, haver tingut reacció adversa al fàrmac o haver contret la covid-19 els sis mesos anteriors, entre altres raons. La Federació de Tenis, organitzadora de l'Open d'Austràlia, va comunicar als jugadors de cara al torneig que les persones no vacunades podien aconseguir una exempció si demostraven una infecció recent de covid-19, segons uns documents publicats per diversos mitjans australians. El govern australià, però, assegura que aquesta condició només és aplicable per a residents a Austràlia, però no per als ciutadans estrangers que vulguin entrar al país.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut