Aficionats del Liverpool, membre fundacional del projecte, es van manifestar en contra de la Superlliga
Aficionats del Liverpool, membre fundacional del projecte, es van manifestar en contra de la Superlliga el 2021
futbol

Durs comunicats de rebuig a la Superlliga d'alguns dels clubs fundacionals

Atlètic i United, dos dels 12 membres que formaven part del projecte inicial, secunden l'oposició del Bayern de Múnic, en contra des del primer dia

Redacció Esport3Actualitzat

La sentència del tribunal europeu que dona llum verda a la Superlliga ha provocat la ràpida reacció de rebuig d'alguns dels clubs fundacionals del projecte. L'Atlètic de Madrid i el Manchester United, dos dels 12 membres que formaven part de la idea inicial, presentada el 2021, han emès durs comunicats.

Els "colchoneros", que van baixar del vaixell de la Superlliga quan també ho van fer els sis clubs anglesos i la Juventus va fer un pas al costat, s'ha permès parlar en nom de la "família del futbol europeu" en la seva declaració:

"La família del futbol europeu no vol la Superlliga europea. Alemanya, França, Anglaterra, Itàlia, Espanya (excepte el Reial Madrid i Barcelona), etc. no volen la Superlliga."

"Estem a favor de protegir la família del futbol europeu, salvaguardar les Lligues nacionals i garantir que la classificació per a competicions europees s'aconsegueixi mitjançant el rendiment al camp cada temporada."

El Manchester United, per la seva banda, es reafirma en la seva oposició a sortir del paraigua de la UEFA:

"La nostra posició no ha canviat. Seguim compromesos amb la participació en competicions de la UEFA i amb la cooperació positiva amb la UEFA, la Premier League i altres clubs a través de l'ECA per al desenvolupament continuat del joc europeu."

Finalment, el Bayern de Múnic, coherent amb la seva postura contrària a la Superlliga, a qui veu com una competició que devaluaria les Lligues nacionals, s'ha pronunciat amb contundència contra el projecte per boca del seu CEO, Jan-Christian Dreesen:

"És molt clar: la porta de la Superlliga per al Bayern de Múnic segueix tancada. Una competició d'aquest tipus representaria un atac a la importància de les Lligues nacionals i a l'estàtica del futbol europeu."

Tot sembla indicar que el Barça i el Madrid seguiran sols en els primers compassos de la nova dimensió del projecte. Si més no, aquesta és la sensació que produeix fer scroll al perfil a la xarxa X de l'ECA, l'assossiació de clubs europeus que presideix Nasser Al-Khelaïfi i que representa prop de 500 clubs. Hi recull els missatges dels clubs de diferents magnituds que s'estan pronunciant en contra de la Superlliga. Des de la Roma, fins al Copenhaguen, passant per l'Sparta de Praga... i el PSG d'Al-Khelaïfi, és clar.

"Guanya-t'ho al camp" i altres reaccions

Diferents clubs de LaLiga també han unificat les seves reaccions a la sentència de la Superlliga. Temem que fereixi les Lligues nacionals i presumeixi d'una falsa meritocràcia. Girona, Cadis, Vila-real, València i Granada uneixen les seves forces sota el lema "#EarnItOnThePitch": "Guanya-t'ho al camp".

La Ligue 1 francesa i la Premier League anglesa han anunciat que s'uneixen a la postura defensada per Tebas i LaLiga

ARXIVAT A:
Superlliga
Anar al contingut