Eduard Romeu durant la presentació del balanç econòmic
Eduard Romeu durant la presentació del balanç econòmic
Barça

El Barça confia que la Lliga aprovi el pla de viabilitat

Si la Lliga aprova els números presentats pel Barça, el retorn de Messi sembla més factible

Xavi LemusActualitzat

Eduard Romeu viu aquests dies explicant als mitjans de comunicació el finançament de l'Espai Barça i la situació actual de l'economia blaugrana. Un dels primers capítols passa perquè la Lliga de Futbol Professional aprovi el pla de viabilitat per a les dues pròximes temporades i s'oblidin del malson del famós fair play. Pel vicepresident econòmic:

"Nosaltres creiem que aquest pla és molt rigorós. Està molt estudiat, està molt treballat i pensem que no ens haurien de posar inconvenients."

Si la Lliga hi dona el vistiplau, s'obre la porta al possible retorn de Messi. Una operació que el vicepresident econòmic veu viable, però que passa obligatòriament per la venda d'alguns jugadors.

"Perquè vingui un jugador, com seria el cas del Messi, hi ha d'haver una sortida proporcional amb l'import de la massa salarial que comporta l'hipotètic nou fitxatge."

Pel que fa al finançament de l'Espai Barça, un dels punts que han generat més polèmica és el nou Palau Blaugrana. Romeu es mostra taxatiu i està convençut que es farà.

"Dubtes zero, torno a ratificar i ho puc dir més alt però no més clar: sí que està contemplat el Palau Blaugrana. Ho anirem fent cronològicament com estava plantejat i, per això, no li tocarà fins d'aquí un parell d'anys."

El Barça té previst tornar al nou estadi el novembre del 2024, un termini que té garantit per contracte per part de l'empresa turca Limak. En cas contrari, hauria d'afrontar penalitzacions.

"En cas de no compliment dels terminis establerts, efectivament hi ha aquesta penalització d'un milió d'euros diari. Però és com quan fem una assegurança que el que volem és no cobrar-ho."

Anar al contingut